bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çilek Tesisleri Makine İle Kolay Ve Daha Ekonomik Kurulacak

EKONOMİ

Samsun’un İlkadım içesinde üreticilerin kullanımına sunulan çilek tesisi kurulum makinesinin test çalışması gerçekleştirildi.

Samsun’un İlkadım içesinde üreticilerin kullanımına sunulan çilek tesisi kurulum makinesinin test çalışması gerçekleştirildi.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı konuşmada; “İlimizde geçmiş yıllarda çilek üreticilerimizin arazi hazırlığında gerek iş gücü gerekse maliyet açısından zorlandığı için çilek üreticilerimizi masura ,damlama sulama borusu ve malç naylonunu bir arada çeken makine ile buluşturarak işlerini kolaylaştıracaklarını söyledi.İl Müdürümüz bazı yerlerde 4 İşci ile 6 günde 24 işçi yevmiyesi ile hazırlanan 1 dekar çilek bahçesini temin ettiğimiz makine ile 2 saat gibi bir zamanda makineyle daha düzgün ve çok ekonomik olarak bitireceğiz aynı zamanda makine ile hazırlanan bahçelerimizden birim alandan daha fazla verim ve kaliteli çilek üretilecek” ifadelerini kullandı.

Bu amaçla üreticilerin kullanımına sunulan çilek tesisi kurulum makinesinin test çalışması İlkadım İlçemiz Kadamut mahallesinde gerçekleştirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.