bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılara ‘Kayıtsız Depolama’ Uyarısı

EKONOMİ

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi Toptancı ve Bayilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi Toptancı ve Bayilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Düzenlenen toplantıda yönetmelikte belirtilen bayilerin işyerlerinin taşıması gereken fiziki şartlar ve bayilerin uyması gereken kurallar bir kez daha bayilere anlatıldı.

Yapılan toplantılarda bu konular haricinde özellikle BKST sistemine anlık olarak veri giriş-çıkışı yapılması, reçeteye tabi ilaç ve fumigantların reçeteli olarak satılması ve BKST’de kayıtlı bulunan tüm Bitki Koruma Ürünlerinin işyerinde bulunması gerektiği eğer ayrı bir depoda depolanacaksa yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirerek depo izin belgesi almaları gerektiği konusunda özellikle bilgilendirildi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İlimizde toplam 48 adet BKÜ Kontrol Görevlisi bulunmakta ve bulunan bayi ve toptancılarımızda denetimler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanununa dayanılarak çıkartılan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan Ve Perakende Satılması İle Depolanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılmaktadır. İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli denetim elemanlarınca sahada yapılan denetim ve ziyaretlerde yönetmeliğin yayınlandığı tarih olan 13.02.2019 tarihinden bu yana öncelikle yönetmeliğe istinaden yapılması gereken iş ve işlemler hakkında rehberlik edilmesi ön planda tutulmuştur.

Ayrıca düzenlenen toplantıda son yıllarda bölgemizde ciddi sorun oluşturan kahverengi kokarca zararlısı hakkında bilgilendirme de yapıldı. Zararlının aktif ve pasif dönemleri üzerinde durularak neler yapmamız gerektiği ve işbirliği içerisinde zararlıyla nasıl mücadele etmemiz gerektiğine dair Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılarımızla bilgi alışverişinde bulunuldu” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.