bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’nın Üzüm Bağları

EKONOMİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 10 dönümlük alanda 11 çeşit üzüm yetiştiriyor.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 10 dönümlük alanda 11 çeşit üzüm yetiştiriyor.

Bafra ilçesine kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde Doçent Doktor Bülent Köse önderliğinde 10 dönümlük arazide damla sulama sistemiyle 11 çeşit üzüm yetiştiriliyor.

Bölgeye uyumlu yetiştirilen üzüm çeşitlerinde 3. Yılında yüklü miktarda hasat elde edilen arazide OMÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri çalışıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Doçent Doktor Bülent Köse “Üniversitemize ait Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizde bağ tesisi kurduk. 11 farklı üzüm çeşidini bu alana diktik. Ve burada bu üzüm çeşitlerinin bölgeye uyumu ve adaptasyonu çalışmalarının yanı sıra kendi araştırmalarımızı yürütmek, yüksek lisans, doktora çalışmalarını yürütmek adına bir modern bağ tesisi oluşturduk. Burada erkenci, orta mevsim ve geç mevsim olmak üzere 11 çeşidimiz var. Bölgemize uyum sağlayabilecek çeşitleri seçmeye çalıştık. Trakya ilkeren, Cardinal, Michele Palieri, Red globe, Michele Palieri, Royal ve Merzifon Karası bu çeşitlerin bazılarıdır.

Bizim amacımız bu bölgede hem sofralık üzüm yetiştiriciliğini ön plana çıkarmak hem de şaraplık, şıralık çeşitlerini de bölge üreticisine kazandırmaktır. Biz üreticilerimizin gelip bizim bağımızı görmesini isteriz. Tütünden boşalan alanlarda bu ürünün yetiştirilebileceğini anlatmak istiyoruz. Alternatif ürün arayan üreticilerimize ufakta olsa bir katkı yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.