bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafralı Üreticilere Kuru Fasulye Tohumu Dağıtıldı

EKONOMİ

Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirilmesi Projesi kapsamında Bafra İlçesinde üreticilere 7.500 kg tohum desteği verildi.

Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirilmesi Projesi kapsamında Bafra İlçesinde üreticilere 7.500 kg tohum desteği verildi.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “2023 yılında yürütülecek olan Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirilmesi Projesi kapsamında temini sağlanacak olan 25 ton Borsa çeşidi (Dermason) tipi tohumun, toplamda 900 dekar alanda ekilmek üzere Bafra İlçemize 7.500 kg ve Vezirköprü İlçemize; 1.500 kg olmak üzere toplamda 9.000 kg tohum desteği verilecektir.

Kavak, Ladik ve Havza ilçe Müdürlüklerimizin ve üreticilerimizin talepleri şeker tipi kuru fasulye tohumluğu olduğundan piyasa araştırmalarımızda bölgemize uygun sertifikalı şeker tipi kuru fasulye tohumluğu bulunamadığından 2024 yılı üretim sezonunda ekilmek üzere toplamda 16.000 kg Şeker tipi kuru fasulye tohumluğu temini yapılacaktır.

Proje ile arz açığının azaltılması, ekim alanların ve üretimin artırılması, münavebe kültürünün yaygınlaştırılması, toprak yapısının düzeltilmesi hedeflenmekte olup kaliteli tohumluk kullanımı ile birim alandan yüksek verimler elde edilmesi sayesinde de üreticilerin üretim ve gelirlerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi sağlanarak bölge ekonomisine katkı sağlayacağı düşünülmektedir Ayrıca sahada yapılacak eğitim ve yayım çalışmalarıyla kuru fasulye üretimi yapan üreticilerin üretim, verim ve gelirlerinin artırılması ile bölgesel kırsal kalkınmayı amaçlamaktayız. Ürününüz bol, kazancınız bereketli, projemiz hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

Bafra ilce tarım müdürlüğünde düzenlenen programa Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra ilçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş, 19 Mayıs ilçe Müdürü Galip Baykal Şube müdürleri, teknik personelin yanı sıra üreticilerimiz katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.