bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Yağan Dolu Üreticiyi Perişan Etti

EKONOMİ

Samsun'un Bafra ilçesinde, Kırsal ve Yüksek Yerleşim Bölgelerdeki yerlere başta Fındık ağaçları olmak üzere Tütün, Mısır ve hasadı yaklaşan Buğdayı yağan Dolu vururken, Üretici ise kara kara düşünmeye başladı.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Kırsal ve Yüksek Yerleşim Bölgelerdeki yerlere başta Fındık ağaçları olmak üzere Tütün, Mısır ve hasadı yaklaşan Buğdayı yağan Dolu vururken, Üretici ise kara kara düşünmeye başladı.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Başkan Yardımcısı Turan Türk ve Yönetim kurulu ile birlikte ilk durakları Bafra Ovası Şeyh Ulaş mahallesinde ilk Çeltik ekiminden zarar gören Üretici Erden Çalışkan ve Selahattin Ataseven’i Çeltik tarlalarında ziyaret ederek, şikayetlerini yerinde inceledikten sonra bir başka durakları İnezu Koşaca, Kuzalan, Akalan ve Şahinkaya Mahallesindeki Dolundan dolayı mağduriyet yaşana Üreticiler oldu.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, geceleri hava şartlarının soğuk geçmesinden dolayı zarar gören Çeltik Üreticilerini zararını yerinde bire bir tespit ederek sorunlarını yerinde dinledikten sonra yüksek kırsal bölgelerdeki İnezu Koşaca, Kuzalan, Akalan ve Şahinkaya mahallesindeki Fındık, Tütün, Mısır ve hasadı yakın olan Buğday Üreticilerimizin yağan doludan dolayı ürünleri büyük ölçüde zarar görmüş ve onları bire bir ziyaret ederek şikayetlerini yerinde dinledik.

Tosuner, özellikle İnezu Koşaca ve Kuzalan mahallesindeki Üreticiler bu doludan fazlasıyla etkilenmiş.

İnezu Koşaca Mahallesi Muhtarı Mahmut Gür, geçtiğimiz günlerde 5 ile 10 dakika süren dolu sağnana yakalandık.

Yollarımız bile beyaz dolu şelalesine dönerken Üreticilerimizde ürünlerinde büyük zararlar yaşadı maalesef.

10 dönüm Fındıklığı olan Üretici Kemal Yılmaz sadece 5 ile 10 dakika Tolu yağışı yetti. Fındık ağaçlarımızdaki fındıklarımız gelişmeden olmadan tepesinden ne kadar varsa hepsini budadı. Zararımız çok biz kırsal bölgede olduğumuz için burada geçimimizi fındıkla sağlamaya çalışıyoruz. Oda bu sene maalesef dolu yüzünden elimizden gitti.

Fındık ağaçlarımızda fındık kalmadı buradaki tüm fındık üreticilerini dolu vurdu diyebiliriz. Şimdiden kara kara düşünüyoruz, inşallah Devlet büyüklerimiz bize sahip çıkacak.

Her fındık üreticinin zararını tespit ederek isimler aldılar, sonucu bekleyeceğiz artık. 

Doludan bir başka zarar gören Kuzalan mahallesi oldu.

Kuzalan mahallesi muhtarı Hüsnü Yılmaz ve üretici Mustafa Sivri, burada bir dolu afeti yaşadık.Başta Fındık, Tütün, Mısır ve Buğday Üreticisi büyük zarar gördü. Ürünlerde hiç bir şey kalmadı, hepsini Dolu adeta biçti geçti.

Mağdur Üretici olarak Devletimizden yardım bekliyorum, sesimizi duyarlar, bizleri unutmazlar.

Tosuner, buradaki zarar gören Üreticilerimizin başta Bafra Ziraat Odası ve Bafra İlçe Tarım Bitki Koruma Şubesi ekiplerince zarar, ziyanları yerinde tespit ederek dosya oluşturulduktan sonra büyük ihtimal Devletin yardım eli olacak.

Özellikle İnezu Koşaca, Kuzalan, Akalan ve Şahinkaya mahallerindeki Üreticilerin % 80 - 90 'nı Fındıkla geçimini sağlıyor. Dolu'dan dolayı burada en çok zarar gören Fındık ağaçları olmuş.

Devletimiz büyüktür, burada zarar gören tüm Üreticilerimize elini uzatacaktır diye tahmin ediyoruz ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

Admin 4 Yıl Önce

Isiniz gucunuz firsatcilik.Allah dan gelene.amin deyin once.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.