bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Muhtarlara Mera Birliklerinin Kurulması Anlatıldı

EKONOMİ

Samsun’un Bafra ilçesinde 80 dekar ve üzeri mera alanına sahip köylerde mera birliklerinin kurulması amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Samsun’un Bafra ilçesinde 80 dekar ve üzeri mera alanına sahip köylerde mera birliklerinin kurulması amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Bafra ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır ve Mera Şube Müdürü Namık Akgül, Bafra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Güreş ve 33 mahalle muhtarı katıldı.

Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır ve Mera Şube Müdürü Namık Akgül; muhtarlara 4342 sayılı mera kanunu, mera yönetim birliklerinin kuruluş çalışma usul ve esasları ile yapılması gereken iş ve işlemler hakkında bilgiler vermiştir.

Çayır ve Mera Şube Müdürü Namık Akgül yaptığı konuşmada; “Mera Yönetim Birlikleri köy veya belediyede oturan hayvancılıkla uğraşan çiftçiler arasından, mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlakların tespit, tahdit ve tahsis işlemleri tamamlandıktan sonra, seçimle belirlenen beş asil ve beş yedek üyeden oluşur.

Ayrıca, köylerde muhtar, ziraat odası temsilcisi, belediyelerde çiftçi mallarını koruma başkanları ve ziraat odası başkanları, köy veya belediyede bulunan tarımsal ve çevre ile ilgili sivil toplum örgütü temsilcilerinden en fazla üyeye sahip ilk ikisinin göstereceği iki üye Mera Yönetim Birlikleri'nin doğal üyesidir. Üç yılda bir yapılacak olan genel kurul ile asil ve yedek üyeler yeniden belirlenir.

Seçilen beş asil üye ile doğal üyeler kendi aralarında başkanlarını seçer. Oyların eşit olması halinde başkan kura ile belirlenir. Mazeretsiz olarak üst üste iki kez toplantıya katılmayan seçilmiş üyelerin üyelikleri düşer. Boşalan üyenin yerine, seçimle gelen ilk sıradaki yedek üye görev yapar. Ekonomik arazi büyüklüğü mevcut olmayan mera, yaylak, kışlak ve umuma ait otlak ve çayır alanları için Mera Yönetim Birlikleri kurulması zorunlu değildir.

Mera Yönetim Birlikleri her ay sonu çoğunlukla toplanır, yapılan çalışmaları değerlendirir. İhtiyaç duyulduğu zamanlarda üç üyenin talebi veya başkanın çağrısı ile Mera Yönetim Birlikleri olağanüstü toplanabilir. Mera Yönetim Birlikleri salt çoğunlukla toplanır ve katılımların salt çoğunluğu ile karar alır” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.