bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Kuru Fasülye Tohumu Ekim Töreni

EKONOMİ

Samsun’un Bafra İlçesinde Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, kuru fasulye tohumluklarının ekim töreni gerçekleştirildi.

Samsun’un Bafra İlçesinde Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, kuru fasulye tohumluklarının ekim töreni gerçekleştirildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Müdürlüğümüzce 2022 yılında yürütülmekte olan Kuru Fasulye Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında dağıtımı yapılan kuru fasulye tohumunun ekimi Bafra İlçesi Sarpın Köyünde Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Cevahir, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve beraberindeki heyet ile birlikte gerçekleştirildi.

İlimizde 8.917 dekar alanda ekilişi yapılan, Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında İlimiz Bafra, Kavak, Havza, Ladik, Asarcık ve Vezirköprü ilçelerinde desteklenen kuru fasulye üretimini yine bu ilçelerimizde artırmak amacıyla 1000 dekar ilave alanda ekilmek üzere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının destekleri ile 10 ton kuru fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Bafra İlçesi Sarpın Köyü 1080 rakımda fasulye tohumu ekimi gerçekleştiren Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş; Sarpın Köyü üreticilerinin dilek ve temennilerini de alarak üreticilerinin sorunlarını yerinde dinledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.