bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi

EKONOMİ

Bafra ilçesinde 55 üreticiye Kızılırmak Deltasında İTU ile İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi kapsamında 687.500 adet kışlık sebze fidesi dağıtıldı.

Bafra ilçesinde 55 üreticiye Kızılırmak Deltasında İTU ile İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi kapsamında 687.500 adet kışlık sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bafra İlçe Müdürlüğü yerleşkesinde 55 üreticiye Kızılırmak Deltasında İTU ile İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi kapsamında 687500 adet kışlık sebze fidesi dağıtıldı. Dağıtım törenine İl Müdür Vekili Nail KIRMACI, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Lale BAYKAL, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet GÜREŞ, İl ve İlçe Müdürlüğü personeliyle üreticiler katıldı.

Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “2022 Yılında İyi tarım Uygulamaları ile ilgi olarak Bakanlığımıza sunduğumuz üç projeden biri kabul edilmiş, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında Kızılırmak Deltasında İTU ile İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi uygulamaya konulmuştur. Proje ile 55 çiftçiye 275 dekar alanda % 75 Bakanlık destekli olarak 687.500 adet Beyaz Lahana, Karnabahar ve Brokoli fidesi dağıtımı yapılacaktır. İyi tarım uygulamaları yapılarak yetiştiricilik yapılacak alanlardan yaklaşık 825 ton İTU sertifikalı sebze üretimi beklenmektedir. İyi Tarım Uygulamaları Sertifika maliyetleri de yine yaklaşık olarak %75 oranında Bakanlığımız tarafından desteklenecektir.

Proje süreci boyunca üreticilerin İyi Tarım Uygulamaları konusunda gerekli eğitimleri ve bilgilendirilmeleri yapılarak, üretilen ürünlerin İTU sertifikalı olarak pazarlanması ve İTU belgeli olarak hal kayıt sistemine kaydedilmeleri için farkındalık çalışmaları yapılacaktır. 2021 yılında özellikle AB ülkelerinden gelen kışlık sebze talebini karşılamak amacıyla iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilerin GLOBALGAP sertifikası alması için gerekli alt yapı hazırlanmış ve ihracatın önü açılmış olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.