bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Damlama Sulama İle Pirinç Üretimi Artıyor

EKONOMİ

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Bafra ilçemize bağlı Üçpınar Mahallesinde düzenlenen tohum dağıtım ve çeltik ekim törenine katıldı.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Bafra ilçemize bağlı Üçpınar Mahallesinde düzenlenen tohum dağıtım ve çeltik ekim törenine katıldı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, protokol üyeleri ve çiftçilerle birlikte, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Bafra ilçemize bağlı Üçpınar Mahallesinde düzenlenen tohum dağıtım ve çeltik ekim törenine katıldı.

Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü ovalarının ülkemizin en verimli ovalarından olduğunu ve Samsun'un bol ürün çeşitliğine sahip bu bereketli ovalarıyla bir tarım şehri olduğunu ifade eden Vali Dağlı, 153 bin ton çeltik üretimiyle ülke sıralamasında ikinci sırada bulunan şehrimizin sahip olduğu 26 çeltik fabrikasıyla Türkiye’de üçüncü, bu alanda oluşturduğu istihdam itibarıyla da beşinci sıra da yer aldığını belirterek, "Bizler böylesine bol miktarda üretim yaparken en az seviyede su kullanmakla da yükümlüyüz. Bu bağlamda hayata geçirilen ve su kullanımında %75 tasarruf sağlayan Damlama Sulama Sistemleri de ilimizde son yıllarda çeltik yetiştiriciliğinde kullanılmaya başlanmış ve başarılı sonuçlar alındığı gözlemlenmiştir. Bafra ilçemizde de hem damla sulama sistemini kullanan çiftçilerimizin sayısı hem de verim artıyor. Üreticilerimiz damlama sulamayla üretim maliyetlerini düşürürken aynı zamanda üretimde verimi de artırmaktadır. Ayrıca geleneksel yöntemlerle çeltik üretimi yapan üreticilerimiz tarladan yılda tek mahsul alabiliyorken, damla sulamayla çeltik üretimi yapıldıktan sonra araziye hemen ikinci mahsul ekilebilmekte, bu da üreticilerimize önemli bir gelir daha sağlamaktadır." dedi.

2022 yılında Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında uygulanmakta olan 'Çevre Dostu Çeltik Üretimi Projesi' ile 2.000 dekar alanda ekilmek üzere 40 ton çeltik tohumunun çiftçilerimize dağıtılacağını dile getiren Samsun Valisi Dağlı, beyaz pirince oranla daha az şeker oranına sahip olmasının yanı sıra daha fazla magnezyum ve mineraller içeren, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kalp sağlığı için önemli bir besin kaynağı olan siyah pirincin de üretiminin ve kullanımının daha da yaygınlaştırılması için de çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Alın teri ve emeğiyle en güzel ürünü üretmek için fedakârca çaba harcayan çiftçilerimizi destekleyerek tarım sektörünü ilimizde daha ileriye taşıyabilmek için bütün kurumlarımızla birlikte el birliği içerisinde çalıştıklarını belirten Vali, tüm çiftçilerimize kolaylıklar ve bereketli kazançlar diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.