bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Balık Tezgâhları Coştu

EKONOMİ

Samsun’un Bafra İlçesinde Balıkçılar Karadeniz'in incisi vatandaşın gözdesi yerli hamsi kasa kasa avlayıp geri dönmeye devam ederken, tezgâhlar ise balık çeşitleriyle coştu.

Samsun’un Bafra İlçesinde Balıkçılar Karadeniz'in incisi vatandaşın gözdesi yerli hamsi kasa kasa avlayıp geri dönmeye devam ederken, tezgâhlar ise balık çeşitleriyle coştu.

1 Eylül’den itibaren sona ermesinden sonra, 6 ayın hasretini Vira Bismillah diyen balıkçılar Karadeniz’in açıklarına açılarak başta yerli hamsi yerli olmak üzere küçük boy yerli palamut, zargana, tırsı, Çinakop, mezgit, istavrit, barbun, uskumru, deniz somonu, deniz kefali ve diğer balık çeşitleriyle kıyıya dönmeye devam ediyor.

Bafra’nın Bedesten aralığında Balıkçılık uğraşan Kazım Yıldırım ve Ramazan Kıyak, Karadeniz açılan balıkçı kardeşlerimiz Karadeniz’in incisi vatandaşımız ve bizim gözdemiz olan yerli hamsi bol miktarda avlayarak kıyıya dönüyorlar diyen Yıldırım, öyle görünüyor ki Karadeniz güzelliğini ve cömertliğini gösteriyor.

Vatandaşlar ve balıkçılar olarak 2 yıldır tezgâhlarımızda yerli hamsi sıkıntısını hissediyorduk. Bu sene fazla palamut yok, ama şükür olsun ki Karadeniz’in incesi yerli hamsi bolluğu yaşıyoruz. Karadeniz’in kıyılarına avlanmak için açılan balıkçı kardeşlerimizin ağlarına bu sene olmaz dediğimiz küçük boy yerli palamut ve Çinakopta takıldı. Az da olsa şu an küçük boy yerli palamut ve çinakopta tezgâhtaki yerini aldı.

Yıldırım, bu sene şükür olsun ki tezgâhlarımız başta yerli hamsi ve diğer balık çeşitleriyle coşuyor. Hava şartlarının ve deniz suyunun iyice soğuması sonra başta yerli hamsi ve diğer balık çeşitlerinin artmasını umut ediyoruz, buda oluyor ki fiyat konusunda ucuzlayacak diyebiliriz.

Bafra’da balık tezgâhlarında fiyatlar ise şu şekilde şekillendi. Yerli Hamsi 10 TL, Çinakop 25 TL, Küçük Boy yerli Palamut 13 TL, mezgit 10 TL, istavrit 10 TL, Uskumru 15 TL, Barbun 20 TL, deniz somonu 30 TL, Deniz Kefali 15 TL ve çiftlik Levrek ile Çipura 30 TL’den satılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.