bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra Ovası’na Su Salındı

EKONOMİ

Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan Derbent Barajı’nda düzenlenen sade bir törenle kapaklar açılarak, Bafra Ovası’na su salındı.

Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan Derbent Barajı’nda düzenlenen sade bir törenle kapaklar açılarak, Bafra Ovası’na su salındı.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğüne Bağlı Bafra Derbent Hidroelektrik ve Sulama Barajı santral sahasında bulunan kapakların açılmasıyla birlikte kanallara su verilmeye başladı.

Bafra Altınkaya sağ sahil ve Kızılırmak sol sahil Sulama Birlikleri Müdürleri Bekir Kaya ve Serkan Temizel yaptıkları ortak açıklamada, Bu günden itibaren Bafra ovasına Derbent Barajından, suyun salınarak 2021 yılı sulama sezonunun başlatıldığını söylediler. 

Bafra ovasında bu yıl toplam 23 bin hektar alanda 50 personelle suyun sevk ve idaresini gerçekleştireceklerini belirten, Bafra Altınkaya sağ sahil sulama birliği müdürü ziraat mühendisi Serkan Temizel, “personelimizle birlikte altyapı ve dağıtım planlamalarımızı yaptık. Amacımız her zaman olduğu gibi çiftçilerimizle karşılıklı anlayış ve uyum içersinde kazasız belasız güzel bir sulama sezonu geçireceğimizi ümit ediyor yeni sulama sezonumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Öte yandan Bafra Kızılırmak sol sahil sulama birliği müdürü ziraat mühendisi Bekir Kaya, barajdaki mevcut suyun doluluk oranına dikkat çekerek, “Çok su Çok ürün değildir” sözünü yineleyen müdür Kaya sözlerini şöyle sürdürdü, “Ssulama birlikleri olarak can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları konusunda vatandaşlarımızı bir hafta önceden çeşitli iletişim araçları, ilan ve duyuru yoluyla haberdar ettik ve bugünde hayırlısıyla kapaklarımızı açarak 

Mevcut sulama kanal ve kanaletlerimize suyumuzu saldık. Ova çiftçimizden hassaten ricamız çocuklarımızın yasak uyarı tabelalarına rağmen serinlemek ana kanallara giriyorlar zaman zaman da ölümle sonuçlanan boğulma vakaları yaşanıyor. Üzücü olayların yaşanmaması yüreklere ateşlerin düşmemesi için bu konuda duyarlı olunmasını rica ediyor tüm çiftçilerimize kazasız, belasız ve bereketli bir sezon diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Bafra Ovasında 23 bin hektar alanda sulu tarım yapılıyor. Üretimde suya en çok ihtiyaç duyulan çek ekimi ise ovanın 73 kapsıyor.

Haber : Vural Yeşilyurt

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.