bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra Ovası'ndaki Çiftçilere Yüze 75 Hibe Destekli Tohum Dağıtıldı

EKONOMİ

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen yüze 75 hibe destekli tohumlar, Bafra Ovası'nda çiftçilere dağıtıldı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen yüze 75 hibe destekli tohumlar, Bafra Ovası'nda çiftçilere dağıtıldı.

Bafra ilçesi Karpuzlu Köyü Tarım Kredi Kooperatifi Depo yerleşkesinde düzenlenen dağıtım programına Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Tarım İlçe Müdürü Mehmet Güreş ve Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ile üreticiler katıldı. Bafralı üreticilere çeltik, ayçiçeği, silajlık mısır, yonca, dane soya, silajlık soya ve silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bakanlığımız Projesi kapsamında 2021 bütçesi 765.000 TL olup, Bafra, 19 Mayıs, Alaçam, Çarşamba, Terme, Tekkeköy, Salıpazarı, Vezirköprü ve Yakakent İlçelerinde, mevcut çeltik üretim alanlarına ilave çeltik üretimi yapacak, öncelikli olarak su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlayan damla sulama ile çeltik üretimini tercih eden üreticilere %75 Bakanlık hibe desteği %25 üretici katkı payı olacak biçimde 90 ton çeltik tohumu temini desteklemesi yapılacak olup 4500 dekar alanda normal üretime ilave üretim alanı sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

İl Müdürü Sağlam; ““Soya Üretimini Geliştirme Projesi” ile Bakanlığımızın belirlediği kriterler esas alınarak % 75 i hibe, %25 i çiftçi katkısı olacak biçimde 20 ton Arısoy çeşidi soya tohumluk desteklemesi ve aşılamada kullanılmak üzere 200 kg inokulant desteklemesi yapılmış olup, toplam 2.000 da alanda normal üretime ilave üretim alanı sağlanacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.