bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra'da Tezgâhlarda Palamut Bolluğu

EKONOMİ

Samsun'un Bafra ilçesinde 1 Eylül'den itibaren Balıkçıların 6 aydan sonra Vira Bismillah diyerek başladıkları Balık sezonunda tezgâhlarda Palamut bolluğu yaşanıyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde 1 Eylül'den itibaren Balıkçıların 6 aydan sonra Vira Bismillah diyerek başladıkları Balık sezonunda tezgâhlarda Palamut bolluğu yaşanıyor.

Bafra Modern Büyük Pazar yerinde 40 yıldır Balıkçıla uğraşan Aydın - oğulları Mehmet - Vedat ve kardeşin Alâeddin Kıyak kardeşler 1 Eylül'den itibaren Balıkçı kardeşlerimizin 6 ay aradan sonra özlemi biterek açıldıkları denizlerden elleri boş dönmüyor. Sezona iyi bir başlangıç yapan balıkçı kardeşlerimiz geçen seneye nazaran daha bol ve bereketli sezonda Palamut avlayarak kıyıya dönüyorlar.

Balıkçı kardeşlerimiz özellikle Sinop, Dereköy ve Yakakent açıklarında bolça avladıkları palamut ile kıyıya dönmeye devam ediyorlar.

Sezon balık sezonu diyen Vedat Kıyak, “Vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasınlar iyi değerlendirsinler. Geçen haftaya göre 600 gram olan Palamut'un tanesi 10 Liradan satılıyordu. Bu hafta ise iyice beslenen ve boyutu 750 gram olan Palamut'un tanesi de yine 10 Liradan satışa sunuyoruz. Bu fiyatlar tabi kide düşecek, vatandaşlarımız fiyatları düşer düşmez dolaplarına yiyebileceği kadar doldu dursun” dedi.

Vedat Kıyak, “tabi kide Karadeniz'in İncisi Vatandaşın gözdesi olan ve her zaman sorduğu Yerli Hamsi için henüz erken daha bir ay sonra ancak tezgâhlarımızda yerini almaya başlar. Ama bir sıkıntı var, oda Palamut'un bol olması Yerli Hamsinin az olmasına neden oluyor. Palamut hamsi yiyerek beslenen bir balık, inşallah öyle bir sıkıntı yaşamayız. Çinokop, Mezgit ve İstavrit olmak üzere diğer balık çeşidi bolluğuda gösteriyor Karadeniz” şeklinde konuştu.

İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl Karadeniz Bereketini biz balıkçılara ve vatandaşlara gösterecek diyen Vedat Kıyak; “İlçemizde balık fiyatı güncel durumu ise 750 gram Palamut tanesi 10 Lira, Barbun 15 lira, Deniz Çuprası 35 - 40 lira, Deniz Levreği 40 lira, Deniz Kefalı 15 lira, Çiftlik Somonu 20 lira, Mezgit 8 lira, istavrit 10 lira ve Baraj ile Göl Sazanın ise kilosu 15 ile 20 liradan satılıyor” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.