bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra'da Çiftçilere Karakılçık Buğday Tohumu Dağıtıldı

EKONOMİ

Bafra ilçesi Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çiftçilere ata tohumu karakılçık buğday tohumu dağıtım programı düzenlendi.

Bafra ilçesi Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çiftçilere ata tohumu karakılçık buğday tohumu dağıtım programı düzenlendi.

Bafra Belediyesi'nin sağladığı tohum desteği ile Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin uygulama bahçesinde geçen yıl 7 dönümlük arazide üretilerek hasat edildikten sonra tohumluk olarak ayrılan ata tohumları toprakla buluşacak.50 dekar alanda ekilmek üzere 2'si kadın 8 çiftçiye Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından bin 300 kilogram tohum desteği düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı açıklamada; Geleceğimiz için ata mirasımıza sahip çıkıyoruz, şehrimizde tarıma gereken önemi veriyoruz. Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait 7 dönümlük arazide ektiğimiz atalarımızdan yadigar kalan Karakılçık Buğdayı’nın tohumlarını okulumuzda düzenlenen “Tohum Dağıtım Töreni” ile çiftçilerimize dağıttık” ifadelerini kullandı.

Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Vedat Demir; “Geleceğimiz için ata mirasımıza sahip çıkıyoruz, Okulumuzda 7 dönümlük arazide ürettiğimiz Karakılçık Buğdayı’nın tohumlarını düzenlediğimiz törenle çiftçilerimize dağıttık. 2’si kadın çiftçi olmak üzere toplam 8 çiftçi ye tohum desteği yapıldı. Gecen yıl hasat edilen buğday tohum olarak kullanıldı. 1300 kg tohum 50 dekarlık bir alana ekilecek” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.