bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Azerbaycan Heyeti Fındık Bahçelerini Gezdi

EKONOMİ

Azerbaycan’dan gelen Tarım heyeti 19 Mayıs ilçesine bağlı Aydınpınar Mahallesinde örnek fındık bahçelerini gezdi.

Azerbaycan’dan gelen Tarım heyeti 19 Mayıs ilçesine bağlı Aydınpınar Mahallesinde örnek fındık bahçelerini gezdi.

NEBYANA HAYRAN KALDILAR

19 Mayıs Belediyesi 19 Mayıs İlçe Tarım Müdürlüğü 19 Mayıs Yerel Eylem derneği OMYEKTER tarafından desteklenen proje kapsamında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü işbirliği ile “Azerbaycan fındık sektörünün verimliliğinin ve sürdürülebilirliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında Azerbaycan’dan 20 kişilik tarım heyeti Aydınpınar mahallesinde Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Genel Başkanı ve Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Aleattin Gülalın örnek fındık bahçesinde incelemelerde bulundular.

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu,”Kardeş ülkemiz Azerbaycan heyetini 19 Mayıs İlçemizde ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirtti.

19 MAYIS’IN FINDIĞI MARKA

19 Mayıs Tarım Orman İlçe Müdürü Galip Baykal,” Bu ziyaretin amacı Azerbaycan fındık yetiştiriciliğinde verim ve kalitenin artırılması için Türkiye’deki örnek bahçelerin biri 19 Mayıs İlçemizde bulunan organik fındık üreticileri birliği Başkanı Aleattin Gülal’ın fındık bahçesinde incelenmesi oldu. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Prof. Dr. Sayın Ümit Serdar hocamız ile birlikte Azerbaycan Tarım bakanlığından Meyvecilik ve Bahçe Bitkileri Bölümü Bağcılık sektörü başkanı Sahib İbrahimli, Meyvecilik ve Bahçe Bitkileri Bölümü Sebze sektörü başkanı Shovgi Lalashov, Khachmaz Devlet Tarım Geliştirme Merkezi'nden uzman Aliagha Shukurlu Azerbaycan FAO teşkilatından proje lideri Fagan Aghayev ve diğer görevlilere Türk fındığının kalitesi verimliği konusunda bilgilendirme yapıldı.

HARUN YAZICI

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.