bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Defne Sahaları Kurulacak

EKONOMİ

Alaçam Orman İşletme Şefliği tarafından ilçemizde defne yaprağı veriminin artırılması amacı ile daha kaliteli defne sahaları kurmak gayesiyle yapılan çalışmalar devam ediyor.

Alaçam Orman İşletme Şefliği tarafından ilçemizde defne yaprağı veriminin artırılması amacı ile daha kaliteli defne sahaları kurmak gayesiyle yapılan çalışmalar devam ediyor.

Alaçam Orman İşletme Şefi Eyüp Can Çarkacı konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Daha önce ODÜH Daire Başkanımız Sayın Özgür Balcı ile incelediğimiz sahaları bu kez de OİP Daire Başkanımız Sayın Murat Çevirme, Silvikültür Daire Başkanımız Sayın Kahraman Temür ve beraberindeki heyetlerle inceleyip bölgede tatbikat gerçekleştirdik.

Kendilerini Bölge Müdürümüz Sayın Halil Oflu başkanlığında misafir ettik. Devletimiz, Teşkilatımız ve bu işten ekmek yiyen değerli Alaçamlılar için daha kaliteli defne sahaları kurmak gayesiyle gayret göstereceğiz dedi. Hayata geçirilecek proje ile bir taraftan yöre halkına defne sahalarının rehabilite edilmesi ve uygulamalar konusunda teknik destek verileceğini belirten Çarkacı, en yüksek servetin ve en kaliteli defne yaprağının elde edilmesi için ''Faydalanma Planları'' tanzim edileceğini ve uygulamaların da bu planlara göre yapılacağını belirtti. Diğer taraftan, defnenin işlenmesi ve nihai ürüne dönüştürülmesinde yatırımcıların ürüne olan talebi dikkate alındığında bölgesel anlamda ekonomiye büyük katmadeğer sağlayacağı beklenmektedir. Stratejik türlerden birisi olan defnenin, yapılacak bu çalışma ile konumunun daha da güçlenmesine destek olunacaktır. Ayrıca, bölgedeki diğer defne sahalarının ekonomiye kazandırılması bakımından da model teşkil edecektir. Bu çalışma ile bir taraftan değerli bir tür olan defnenin ekonomiye kazandırılması sağlanırken diğer taraftan bölge insanı bu konuda eğitilecek ve gelir seviyesinde artış sağlanacaktır” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.