bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Burley Tütün Üretimi Başladı

EKONOMİ

Alaçam’da Burley Tütün Üretimi Damlama ve Yağmurlama Sistemi İle Tütün Ekimi Yapılmaya Başlandı.

Alaçam’da Burley Tütün Üretimi Damlama ve Yağmurlama Sistemi İle Tütün Ekimi Yapılmaya Başlandı.

Alaçam’da bu yıl ilk defa Burley Tütün Üretimi 35 dönüm damlama sulama 5 dönüm yağmurlama sistemi ile toplamda 35 dönüm tütün arazisine damla sulama sistemi ve yağmurlama sistemi uygulandı.

Bu yıl ilk defa Karadeniz bölgesinde ve Alaçam ilçemizde Burley Tütün Üretimi Yakacık mevkiinde Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir’in 40 dekarlık çeltik arazisinin 35 dekarında damlama ve yağmurlama sistemi ile daha önceleri yıllarca çeltik ekilen tarlada bu yıl deneme amaçlı damla sulama yöntemiyle üretim yapılmaya başlandı. Tütün Eksperi Özcan Nazlım, şunları ifade etti: Özellikle ülkemiz için katma değeri çok yüksek olan bu ürün çeltik alanlarında üretimi sağlayacak damlama sulama sayesinde büyük tasarruf sağlayacaktır. Burley tütün üretiminde öncülük yapan Tütün Eskperi Özcan Nazlım, hem katma değeri yüksek bir ürün yetiştireceğiz. Ülkemizde “Gün geçtikçe suya ihtiyaç artıyor. Damla sulama sayesinde tütün yetiştiriciliğinde çok büyük miktarda tasarruf sağlanacaktır. Son yıllarda yaşanan su kıtlığı nedeniyle bu yöntem yaygınlaşıyor, ülkemizde suyun her damlasını hesaplı kullanmaya yönelik adımlar atılıyor dedi.

İlçemizde bu yıl yaklaşık olarak 100 ton civarında tütün ekimi yapılması planlandığını çiftçilerimize 2022 yılında yapacak oldukları ekimlerde kolaylıklar diliyorum dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.