bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Bayram Sonrası İlk Pazar Kuruldu

EKONOMİ

Kurban Bayramı sonrasında Alaçam Kapalı Pazar yerinde her hafta kurulan Çarşamba Pazarı’na bayram sonrası ilk pazar kuruldu.

Kurban Bayramı sonrasında Alaçam Kapalı Pazar yerinde her hafta kurulan Çarşamba Pazarı’na bayram sonrası ilk pazar kuruldu.

Arefe gününde kurulan pazarda esnaf genel olarak işlerin geçen bayramlara göre az olduğunu, fiyatların ise oldukça normal olduğunu söylemişti. Bayram sonrası kurulan ilk pazarda da fiyatlar uygun olarak devam ederken, esnaflar bayram öncesi kurulan pazara göre satışların daha iyi olduğunu fakat yine de müşterilerin bayram sonrası ilk pazardan daha fazla yoğunluk olduğu gözlendi.

Vatandaşlar Bayram sonrası ilk defa çıktığı pazarda aradığı her türlü gıda maddesini bulma imkanı buldu. Artık kışlık yiyecek saklamak için yapılacak olan turşu gibi malzemelerin de son günleri buna bağlı olarak ta bamya, pırasa, biber, patlıcan, maydanoz gibi tüketilmesi bol olan malzemelerin satışları biraz daha fazla. Günlük olarak tüketilen malzemelerde ise soğan, patates, elma, kavun, karpuz gibi maddeler ise yoğun satılan malzemeler arasında yer aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.