bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da Tütün Dikimi Başladı

EKONOMİ

Alaçam ilçesi Kırsal Alanlarda Tütün ekimi başladı, Tütün eken çiftçi devletten destek bekliyor.

Alaçam ilçesi Kırsal Alanlarda Tütün ekimi başladı, Tütün eken çiftçi devletten destek bekliyor.

Alaçam tarlalarında tütün ekimleri başladı. Yıllardır tütün, hayvancılık, pirinç, mısır, yulaf, arpa gibi ürünleri dikerek geçimini sağlayan vatandaşlar şimdi ise tütüne daha fazla rağbet ederek ekimlerine başladılar.

İlçemizde yıllarca tütün eken vatandaşlar fiyatların düşük olmasından dolayı tütün ekimlerinden vaz geçerek tütün ekmeyi bıraktı. Bu nedenle çiftçilerimiz para edecek mahsul ekmeye başladı. Tütün mahsulü eken çiftçiler fiyatlarının da çok düşük Mazot ve gübre fiyatlarının çok yüksek olduğunu, devletimizin tütün ekimine bir desteği yok, ektiğimiz tütünü tüccara gidip vermek zorunda kalıyoruz dediler. çiftçiler ise 1990'lı yıllarda Alaçam'ın nüfusu 57.000 idi şimdi ise 27.000'e düştü bunun nedeni ise ilçede istihdam olmadığı için İstanbul'a, Bursa'ya, Kapaklı'ya göç edenler var, göç edenler buraya gelse burada bir şehir oluşturur. Tütün çok zahmetli bir iş, biz de bu şartlar altında geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz" dediler.

İlçemizde ise Tütün eken sayısı ortalama 1.250 hane tütünden geçimini sağlıyor. 1.250 hanenin ektiği ürünün karşılığı olarak bir milyon üçyüzellibin kilogram tütün üretimi yaparak ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.