bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da Çiftçilere Silajlık Mısır Tohumu Dağıtıldı

EKONOMİ

Alaçam ilçesinde Müdürlüğü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından toplamda 70 torba 1.050 kg silajlık mısır tohumunun çiftçilere dağıtıldı.

Alaçam ilçesinde Müdürlüğü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından toplamda 70 torba 1.050 kg silajlık mısır tohumunun çiftçilere dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığımız Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında tohumluk maliyetinin %75’i proje bütçesinden %25’i ise çiftçi tarafından karşılanmak üzere tohumluk tedarik edildi.

Dağıtım törenimize Alaçam Kaymakamı Fikret ZAMAN, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR, Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet GÜREŞ, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera Şubesi Müdürü Namık AKGÜL ve birimde görevli teknik personeller, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin BEDİR ve yönetim kurulu, C.H.P İlçe Başkanı Fuat CANBAZ, MHP İlçe Başkanı Orhan SANCAK, İYİ parti İlçe Başkanı Dursun AYVAZ katılım sağlamışlardır.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM konuşmalarında üretime katkılarının her zaman devam edeceğini bu kapsamda verilmiş olan silajlık mısır tohumların üreticilerimize hayırlı olmasını dilemiştir.

Alaçam Kaymakamı Fikret ZAMAN konuşmalarında ilçemizin kıyı ilçeler arasında tarım ve hayvancılık dışında geçim şekli bulunmayan ilçe konumunda olması sebebiyle İl Müdürü İbrahim SAĞLAM’dan her türlü desteği beklediklerini söylediler.

İlçe Müdürlüğü tarafından toplamda 70 torba 1.050 kg silajlık mısır tohumunun çiftçilerimize dağıtımı yapılmıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.