bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

19 Mayıs Belediyesinden Ruhsatlarda İndirim

EKONOMİ

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu kasım ayı olağan meclis toplantısında verdiği teklif ile iş yeri açma ruhsatı harçlarında indirime gidildiğini açıkladı.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu kasım ayı olağan meclis toplantısında verdiği teklif ile iş yeri açma ruhsatı harçlarında indirime gidildiğini açıkladı.

Kasım ayı meclis toplantısında, İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler anılırken, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu.

12 maddenin görüşüldüğü kasım ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun meclise sunduğu dilekçeli teklif ile kadınlar ve 18-30 yaş arası gençlerin iş yeri açma ruhsatlarındaki harçlarda %50, engelli ve gazilerimiz ile şehitlerimizin 1. derece yakınlarından ise işyeri açma ruhsatı ücreti alınmaması teklifi görüşüldü.

19 Mayıs Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısında 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun teklifi sonrası yapılan oylama ile iş yeri açma ruhsatlarında fiyat indirimine gidildi.

18- 30 yaş arası gençleri desteklemek, kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla ücret tarifesinde yer alan gelir kalemlerinde %50 indirim uygulanacak. Engelliler ve Gaziler ile Şehitlerin 1. derece yakınlarından işyeri açma ruhsatı ücreti alınmayacak. Karar 1 Ocak 2021’den itibaren uygulanmaya başlayacak.

Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yaptığı açıklamada; ‘’ Yeni işyeri açacak olan kadın ve gençlerimizi teşvik etmek, vatanı ve milleti için canından vazgeçerek şehadet şerbetini içen evlatlarımızın yakınlarına sahip çıkmak, için bu teklifi meclisimize sunduk, oy birliği ile kabul edilen teklifimiz hayırlı olsun. ’dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.