bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

1 Milyar Dolar İhracat Yapan İller Arasında Yerimizi Alacağız

EKONOMİ

Samsun TSO Haziran-Temmuz ayları birleştirilmiş meclis toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Samsun TSO Haziran-Temmuz ayları birleştirilmiş meclis toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Pandemi sonrası online olarak yapılan meclis toplantıları, 17 ay sonra ilk kez yüzyüze yapıldı. Pandemi kurallarına uygun tedbirler alınarak yapılan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yürüttükleri çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi.

Konuşmasında Samsun’un ihracat rakamları hakkında da bilgi veren Başkan Murzioğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi raporlarına göre, Samsun’un tarihinde ilk defa 1 milyar dolar ihracat hedefini aşacaklarını öngördüklerini söyledi.

Murzioğlu, “TİM raporlarına göre ilimiz 2021 yılının ilk altı ayında geçen yıla oranla yüzde yüz bir artışla 616 milyon dolar ihracat yaptı. Bizim yıllardan beri bir hedefimiz vardı. O da 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek. İnşallah bunu bu yıl gerçekleştirerek, 1 milyar dolar ihracat yapan iller arasında yerimizi alacağız” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.