bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent’te "Matematik Çalıştayı" Yapıldı

EĞİTİM

Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 19 Mayıs Üniversitesi işbirliği ile "Matematik Çalıştayı" yapıldı.

Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 19 Mayıs Üniversitesi işbirliği ile "Matematik Çalıştayı" yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Üniversite ile El Ele” projesi kapsamında Yakakent Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Yakakent çok programlı Anadolu lisesinde Matematik Çalıştayı gerçekleştirildi.

 “Üniversite ile El Ele” başlığı altında yapılan çalıştay, Belediye başkanı Hüseyin KIYMA ve Yakakent Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, diğer protokol üyelerinin katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

Konferansa Neyzen Sercan Bektaş “Ney Resitali “ ile program başladı. Okul müdürü Tahsin Ceylan‘ın konuşmasının ardından sözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’e bıraktı, program hakkında bilgi veren Şimşek öğrencilerin geleceği için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz dedi. Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’da kısa bir konuşma yaparak yapılan çalıştayın öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Murat Taş, “Nükleer Enerji Gerekli mi?” Konferansı verdi konferans konuşmasında enerjiye ihtiyacımız var mıdır? Enerji kaynakları nelerdir? Türkiye’de enerji üretimi, Türkiye’de doğalgaz üretimi, Elektrik enerjisi üretimi, Nükleer enerji ve Türkiye başlıkları altında bilgi verdi.

Prof. Dr. Dilek Çelikler “Günlük Yaşamda Kimya” konferansı Deneyler yoluyla öğrencilere bilgiler verildi. Doç. Dr. Esen ERSOY “Matematik Öğretiminde Yaratıcı Drama öğrenciler ile atölye çalışması aptı. Doç. Dr. Rezan Yılmaz “Matematikte Teknoloji Tabanlı Geometri Öğretimi” matematiğin günlük hayatta karşımıza çıkan durumları ile ilgili teknoloji kullanarak etkinlikler yapıldı .

Dr. Öğretim Üyesi Zuhal Ünan “Matematik Öğretiminde Origami” kâğıt katlamayla matematiğin önemi anlatıldı. Atölye çalışmaları, okul öğretmenleri Yücel Alparslan, Savaş Şenyer, Dilek Topal ve Deniz Payaz'ın katkıları ile gerçekleştirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.