bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulundan “Ambar Projesi”

EĞİTİM

Samsun’un Alaçam ilçesi Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu'nda; Maarif Hareketi kapsamında "Ambar Projesi"ni uygulanmaktadır.

Samsun’un Alaçam ilçesi Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu'nda; Maarif Hareketi kapsamında "Ambar Projesi"ni uygulanmaktadır.

Okulun internet sayfasından yapılan açıklama ise şöyle: " Ambar Projesi ile; yerli tohumun desteklenmesi, çoğaltılması, paylaşılması ve okulun il çapında, yerli tohum ambarı haline gelmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda 3500 adet tam organik fide ekime hazır hale getirilmiştir. Projenin daha geniş kapsama yayılması ve atalık tohumların sayısının ve çeşidinin arttırılarak okulun bir tohum ambarı haline gelebilmesi için üç farklı uygulama bahçesi oluşturularak bu uygulama bahçelerine 800 fide ekimi gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında Alaçam´da 2, Bafra´da 1, Vezirköprü’de 2 okulumuz Ambar Projesi' ne katılım göstermişler ve kendi okullarında uygulamaya koymuşlardır. Projemize destek olan okullarımıza 450 adet fide desteği okulumuz tarafından temin edilmiştir. "

Projeyi yerinde incelemek için Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN ile beraberindeki protokol, okulu ve proje alanını gezdiler.

Okul Müdürü Ali AK, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

OKTAY ZERRİN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.