bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da Mantar Hasat ve Serada Lale Soğanı Dikim Programı

EĞİTİM

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı;  Canik Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe Müdürlüğünde düzenlenen mantar hasadı ve lale soğanı dikim etkinliğine katıldı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı; Canik Kaymakamı Mahmut Halal, kamu kurum müdürleri ve öğrencilerimizle birlikte, Canik Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe Müdürlüğünde düzenlenen mantar hasadı ve lale soğanı dikim etkinliğine katıldı.

Vali Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR, SGK İl Müdürü Ünal KAYA, Canik Kaymakamı Mahmut HALAL ve protokol üyelerinin katılımlarıyla Samsun Özel Eğitim Uygulama III. Kademe Okulumuzda yürütülen İl Müdürlüğü teknik elemanlar tarafından hazırlanan ve AB tarafından onaylanan, Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencilerin Eğitim ve İstihdam Yeterliliklerinin Artırılması’ Projesi kapsamında oluşturulan Mantarhanede MANTAR HASADI ve Okulda Kurulan Sera da SALEP YUMRUSU dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM;” İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarımız, usta öğreticilerimiz tarafından Okulumuz öğretmenleri seracılık, süs bitkileri, mantar üretimi konularında eğitilmiş mantarhanede mantar üretiminin her aşaması öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve diğer okul çalışanlarımıza uygulamalı gösterilmiştir.

Bu süreçte proje hazırlığı, sera ve mantarhanenin kurulumu, üretimin her aşamasının öğretilmesi yanında okulumuzda üretilmek üzere 5000 adet lale soğanı desteğimiz ve mantarhanedeki kompost, toprak, nakliye gibi tüm üretim masrafları İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanmıştır.

İl Müdürlüğü olarak biz her zaman ÖZEL çocuklarımızın gülümsemesi, tarımı meslek edinip geçinebilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu okulumuzun diğer merkezlere model olması temennisiyle projede emeği geçen hocalarımıza ve kurumumuz çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.