bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

"Okuyan Kazanır" Dedi, Çocuklara Kitap Hediye Etti

EĞİTİM

Anadolu Gençlik Derneği Alaçam Şubesi Başkanı Faruk Pala yaptığı açıklamada; "Okuyan Kazanır" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Alaçam Şubesi Başkanı Faruk Pala yaptığı açıklamada; "Okuyan Kazanır" dedi. 

ÇOCUKLARA KİTAP HEDİYE ETTİ

Faruk Pala yaptığı açıklamada; “Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü hızlı bir şekilde dünya geneline yayılarak küresel salgın haline dönüşen bir sorun hâline geldi. Bu doğrultuda bizler de Anadolu Gençlik Derneği Alaçam Şubesi olarak "Okuyan Kazanır" dedik virüs salgını nedeni ile evlerde vakit geçirmekte zorluk geçiren öğrencilere kitap hediye ettik” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği Alaçam Şubesi Başkanı Faruk Pala; “Çocukların okuma alışkanlığı kazanmaları için bir gayret içerisinde bulunan Anadolu Gençlik Derneği Alaçam Şubesi olarak, Alaçam ilçemizde öğrencileri okumaya teşvik etmek için “Okuyan Kazanır” projesi başlattık” diye konuştu.

YETER Kİ ÇOCUKLAR KİTAP OKUSUN

Başkan Faruk Pala; “Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre çocuğun okul başarısı evdeki kitap sayısıyla doğru orantılı olarak artıyor; yani bir evde ne kadar çok kitap varsa, çocuğun başarılı olma eğilimi o derece yüksek oluyor. Bulunan bu sonuç, çocuğun ailesinin kitap okuyup okumamasıyla ve sosyo-ekonomik düzeyiyle bağlantılı değil. Anne-babası –söz gelişi– doktor olan ama evinde hiç kitap bulundurmayan bir ailenin çocuğu okulda başarısız olabilirken, evinde iki yüz kitap bulunduran bir işçi ailesinin çocuğu başarılı olabiliyor. Bu iki çocuğun zeka seviyesinin aynı olduğunu farz edersek, evinde daha çok kitap bulunduran ailenin çocuğunun avantajlı olacağını söyleyebiliriz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.