bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Okul Dışarıda ve Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri

EĞİTİM

Bafra Barbaros İlkokulunda " Oyun Her Zaman Her Yerde ve Herkese " sloganıyla etkinlikler yapıldı.

Bafra Barbaros İlkokulu'nda Oyunun ve açık havanın, çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak; eğitimciler, aileler ve toplumda olumlu farkındalık oluşturmak amacıyla 23-29 Mayıs 2019 tarihleri arasında tüm okul öncesi ve ilköğretim okullarında olduğu gibi " Oyun Her Zaman Her Yerde ve Herkese " sloganıyla etkinlikler yapıldı.

23 Mayıs Perşembe günü saat 10.00 ve 14.00'de " OKUL DIŞARIDA " sloganıyla anasınıfı öğrenci ve veliler "YAĞ SATARIM BAL SATARIM "adlı geleneksel oyunu oynadılar.

Ayrıca diğer sınıflar da hafta boyunca, farklı açık alanlarda velilerin ve diğer insanların dikkatini çekmek için oyunlar oynadı.

Bafra Barbaros İlkokulu Müdürü Recep ÖZCAN " Bu etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. " dedi.

OKUL DIŞARIDA NEDİR ?

Öğrenmeyi açık havaya taşıyan öğretmenler bunu yapmanın çocuklar üzerindeki güçlü etkilerinden bahsediyor: Çocukların davranışları gelişiyor, tüm sınıf öğrenmek için heyecanlanıyor ve müfredat tarafından engellendiği düşünülen bireyler genellikle açık hava ortamında başarılı oluyor. Yetişkinler çocukluklarının en mutlu anlarına geri döndüklerinde genellikle Dışarıda oynamanın sevincini hatırlıyorlar. Oyun sadece çocukların çocukluklarından zevk almalarını sağlamıyor, aynı zamanda problem çözme, takım çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerilerini de öğretiyor.

Amacımız, 23 Mayıs Perşembe günü mümkün olduğunca çok sayıda çocuğun Dışarıda oynamasını ve öğrenmesini sağlamak. Bazı okullar için bu gün, ilk defa sınıfın dışında öğrenmeyi deneyimlemek için bir fırsat olacak. Düzenli olarak öğrencilerini dışarıya çıkaran öğretmenler için, halihazırda yaptıklarını kutlamak ve diğer okullara ilham vermek için bir fırsat olacak. Herkes için ise Okul Dışarıda Günü, çocukların her gün dışarıda daha fazla vakit geçirmeleri için yardımcı bir güç olacak.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.