bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Öğrencilere Çocuk Trafik Eğitim Parkuru Seminerleri Verildi

EĞİTİM

Yakakent’te Seyyar Çocuk Trafik Eğitim Parkurunda "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında; Trafik kurallarının önemi, Trafik işaret levhalarının anlamları, Yayaların yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçişlerde uyması gereken kurallar anlatıldı.

Yakakent’te Seyyar Çocuk Trafik Eğitim Parkurunda "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında; Trafik kurallarının önemi, Trafik işaret levhalarının anlamları, Yayaların yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçişlerde uyması gereken kurallar anlatıldı.

Yakakent Karaaba İlk/Ortaokulu ve Yakakent 100. Yıl ilkokulunda eğitim gören öğrenciler için kurulan Seyyar Çocuk Trafik Eğitim Parkurunda "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında; Trafik kurallarının önemi, Trafik işaret levhalarının anlamları, Yayaların yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçişlerde uyması gereken kurallar, Sürücülerin uyması gereken kurallar, Okul taşıtı içerisinde uyulması gereken kurallar ile ilgili trafik eğitim semineri verilerek, Trafik Dedektifleri broşürleri dağıtıldı.

Çocuklara trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması, trafik işaret ve ışıklarında ne şekilde hareket edileceğinin ve olabilecek sorunlar karşısında ne gibi tedbirler alınacağının öğretilmesi amacıyla gelecek kuşaklara trafik kurallarını öğreten “Mobil Trafik Eğitim Pisti” ilkini kent merkezinden uzaktaki Yakakent Karaaba İlk/Ortaokulu’nda faaliyetlerini sürdürdüler. Yakakent Karaaba İlk/Ortaokulu’na konuk olan mobil parkur daha sonra Yakakent 100. Yıl ilkokulu öğrencileri için kuruldu. Yakakent İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik ekipleri tarafında uygulamalı eğitim verildi.

Minikler ardından içinde her türlü işaret ve sinyalizasyon düzeni olan ve 10 dakikada kurulan parkurda direksiyon başına geçen öğreniciler gönüllerince eğlenip trafik kurallarını öğrendiler. Uygulamalı parkurda jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan eğitici çizgi film izletildi. Eğitimde eğlenceli anlar geçiren öğrenciler, Taşınabilir, uzaktan kumandalı veya üzerinden düğmeli, kablosuz, şarjlı akülü veya pilli trafik ışıkları, taşınabilir trafik işaret levhaları, Akülü veya zincirli arabalar trafik eğitim parkurunda arabaları sürerek yaya geçitlerinde yaya rolü üstlenen öğretmenlerine yol verip aldıkları eğitimleri mobil parkur da pekiştirdiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.