bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplandı

EĞİTİM

Bafra ilçesinde, ‘Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyon Toplantısı' Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşti.

Bafra ilçesinde, ‘Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyon Toplantısı' Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşti.

 

Bafra ilçe Hayat Boyu Öğrenme, halk Eğitimi planlama ve işbirliği komisyon toplantısına, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Katipoğlu, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Genççakır, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Okul Müdürleri, Mesleki Oda Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ve diğer görevliler katıldı.

 

MEB Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58.Maddesine göre, ilçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek verimliliği artırmak, merkezce hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek verimliliği artırmak, merkezce yürütülen hizmetlerin ilçe genelinde bütünlük içinde yürütülmesi sağlamak olduğu bildirildi.

 

Toplantı açılışı ve yoklama yapıldıktan sonra Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak ,”2013 yılı çalışmalarını ve katılım oranını açıkladı.

 

“2014 YILI İÇİN 200 ÇEŞİT KURS PLANLADIK” Ak yaptığı açıklamada ,“2013 yılında 142 çeşit 673 kurs açtık. 6879`u kadın olmak üzere 11 Bin 722 kursiyerimiz bulunmaktadır. Cezaevinde ise 56 adet kurs açtık. Açılan kurslardan 853 tutuklu faydalandı. Cezaevinin kapasitesine bakınca her yıl ceza evinde kalmakta olan hükümlülerin yarısını bu eğitimlerden geçiriyoruz. 2014 yılında ise 28 ayrı alanda olmak kaydıyla 200 çeşit ve 1000 adet kurs açmayı hedefliyoruz. Tabi ki talep halinde kurs çeşitliliği artış gösterebilecektir” dedi.

 

“15 BİN VATANDAŞIMIZIN KURSLARIMIZDAN FAYDALANMASINI İSTİYORUZ”

Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, 2012-2013 yılı içerisinde, 105 değişik alanda, 685 kurs açıldığını, kursların genel kurslar, mesleki ve teknik kurslar, okuma yazma kursları olmak üzere 3 ana başlık altında toplandığını belirtti. 

 

Ak,”Eğitim ve öğretimi hayat boyu devam ettirecek şekilde yaygınlaştırmak amacıyla, politikalar oluşturmak, bunları uygulamak, izlemek ve değerlendirmek, Bakanlığımız Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürlüğünün görevlileri arasında yer almaktadır. TÜİK 2011 verilerine göre, Türkiye’nin hayat boyu öğrenmeye katılım oranı % 2,9 seviyesindedir. Avrupa Birliği (AB) Ülkelerinde ise, hayat boyu öğrenmeye katılım oranı 2010 yılı ortalaması % 9,1 düzeyindedir. AB 2020 yılında bu oran %15’e yükseltmeyi hedeflemektedir. Ülkemizde ise, 2015 yılına kadar hayat boyu öğrenmeye katılım oranı % 8’e çıkarılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

 

Bafra İlçe Milli Eğitim Vekil Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise ,”Halk Eğitim Müdürümüze bugün ki güzel sunumundan dolayı teşekkür ediyorum. Toplantımız kaymakam Beyin başkanlığında olacaktı ancak kendisinin çok önemli bir işi çıktığından dolayı gelemediler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde sizin de katkılarınızla Bafra`da Hayat boyu öğrenme dediğimiz halk arasında Halk Eğitimi kapsamında güzel çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu çalışmalar esnasında burada bulunan sivil toplum kuruluşlarının desteğini esirgemeyeceklerinden eminim ve toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra toplantıya katılan kurum amirleri, yöneticiler ve sivil toplum örgütleri, konuyla ilgili görüş ve isteklerini belirttiler.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.