bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Delta Koleji TEOG Sınavlarında Başarısını Korudu

EĞİTİM

Samsun’un Bafra ilçesinde, Bafra Delta Koleji 2014 TEOG Yılsonu yerleştirme puanları değerlendirme toplantısı okul yetkilileri ile veli, öğrenci ve basın mensuplarının katılımıyla Delta Koleji’nde yapıldı.

Samsun’un Bafra ilçesinde, Bafra Delta Koleji 2014 TEOG Yılsonu yerleştirme puanları değerlendirme toplantısı okul yetkilileri ile veli, öğrenci ve basın mensuplarının katılımıyla Delta Koleji’nde yapıldı.

 

Bafra Delta Koleji Okul Müdürü Kadir Yaşa yaptığı açıklamada; “2013-2014 Öğretim Yılı 1. Dönem ve 2. Dönemde ilk defa uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Merkezi Sınavlarında okulumuz yerleştirme puanlarında İlçe genelinde ferdi ve genel başarısını korumuştur. Dönem sonu yerleştirme puanları ele alındığında 422,289 okul puan ortalaması ile okulumuz ilçe genelinde öne çıkmıştır. Ferdi öğrenci başarısında ise gelenek bozulmamış, geçmiş yıllarda elde edilen Türkiye geneli 500 tam puanlı 9 öğrencinin yanında bu sene de 495, 612 puan ile Ali Salih ASAN Türkiye geneli %0,07, 491,664 puan ile Munise Sueda ALBAYRAK Türkiye geneli %0,27 ve 490,219 puan ile de İbrahim Ege REİSLİ Türkiye geneli %0,37lik dilime girerek puanlamada ilk sıralarda yer almışlardır. Sınava giren öğrencilerimizden 9 tanesi Türkiye geneli %1 lik dilime, 6 tanesi %2 lik dilime, 2 tanesi %3 lük dilime, 7 tanesi de %10 luk dilime girerek üstün başarı elde etmişlerdir. Ayrıca 2. Dönem TEOG sınavında Türkçe Dersinden 20, Matematik Dersinden 13, Fen ve Teknoloji Dersinden 7, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersinden 6, Din Kültürü Dersinden 9 ve İngilizce Dersinden 5 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplamışlardır. Okul başarısının korunmasında ve geleneğin bozulmamasında okuldaki ekip ruhu, sınav yapılan aylardaki ders dışı takviyeler ve öğrencilerdeki başarı yarışı etkili olmuştur. Ayrıca öğretmenlerimizin ve rehberlik servisinin sınavlara hazırlanan öğrencilere fedakârca davranarak maddi ve manevi destekleri başarının gelmesinde önem arz etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Toplantı sonunda okulda en yüksek puan alarak üçe giren öğrenciler altın ile ödüllendirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.