bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

‘Bir Şey Aşk ve Muhabbetle Yapılırsa İnanın Bereketi Fazla Oluyor’

EĞİTİM

Samsun Valisi Osman Kaymak, 09.11.2019 Cumartesi günü saat 13.30’da, Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen 'Mevlid-i Nebi Haftası’ nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve Samsun İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen, ‘Hz. Peygamber (S.A.V) ve Aile’ temalı konferans programına katıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, 09.11.2019 Cumartesi günü saat 13.30’da, Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen 'Mevlid-i Nebi Haftası’ nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve Samsun İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen, ‘Hz. Peygamber (S.A.V) ve Aile’ temalı konferans programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kavak ilçesi Karacalar Merkez Cami İmam Hatibi İlkay Bingül tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı yaptığı konuşmasında, “Değerli misafirler, Allah resulünün hayatını gerçekten iyi anlamak ve onu hayatımıza yansıtmak durumundayız. Sayın Valimizin gönlü hep bu toplantılarda Allah ve Peygamber diyenlerle olmuştur. Ben bu değerli misafirlerin önünde kendilerine şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Değerli arkadaşlar, Peygamber efendimizi anmak ve anlamak üzere bu programda toplanmış bulunuyoruz. Arkadaşlar her zaman söylüyoruz. Toplumumuz maalesef sosyal sorunlarla boğuşuyor. Bunların temelinde de her zaman manevi kültür ve manevi eğitim eksikliği geliyor. Büyükşehirlerde özellikle uyuşturucu, cinayetler, aile içi şiddet, kadına karşı şiddet ve intiharlar gelmektedir.

Özellikle kuran kurslarımızda 4-6 yaş kuran kursları çok kıymetlidir. Çünkü çocuklarımız daha okula başlamadan Kuran-ı, Allah ve peygamber sevgisini alıyor. Bunu yaygınlaştırarak mutlaka bu yaştaki her çocuğumuz bu kuran kurslarından nasiplensin. Bu konuda hocalarımıza büyük görevler düşmektedir. Allah ve peygamberden uzak olan çocuk birden canavarlaşıyor. Çocuklarımızı televizyonun, bilgisayar ve sosyal medyanın karşısında tanıyamaz hale geliyoruz.

Ben İslam toplumlarında aşk ve muhabbet yolunu çok önemsiyorum. Bir şey aşk ve muhabbetle yapılırsa inanın bereketi fazla oluyor. Bu anlamda peygamber efendimizi cümlemize sevmeyi ve onun yolundan ayrılmamayı nasip eylesin diyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Kuran kursu öğrencileri arasında işitme engellilere ve görme engellilere yönelik yapılan naat yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Samsun Valisi Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreni sonrası, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şahin tarafından ‘Hz. Peygamber (S.A.V) ve Aile’ konulu konferans gerçekleştirildi.

‘Hz. Peygamber (S.A.V) ve Aile’ konulu konferansa ayrıca, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, İlçe müftüleri, vaizler, imamlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.