bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafralı Öğrenciler Türkiye Birincisi Oldu

EĞİTİM

Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı Enerji Verimliliği proje yarışmasında Türkiye Birincisi ve dördüncüsü oldu.

Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı Enerji Verimliliği proje yarışmasında Türkiye Birincisi ve dördüncüsü oldu.

Türkiye genelinde finale kalan 9 proje bugün yarıştı. Bu projelerden Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2 projesi, Ankara'da yapılan final oturumunun ardından Türkiye 1.si ve 4.sü oldular. Öğretmenlerimiz Serkan SAĞLAM ve Cemil ERGİN'i, Öğrencilerimiz Mustafa SEVİNÇ, Cemil BAKİ, Taha KABLAN ve Furkan ŞAHİN'i Tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçen yılda bu proje dalında Türkiye 3.sü olmuştu.

Enerji Verimliliği Proje Yarışması, her yıl TÜBİTAK ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenmektedir. Bu yarışmanın amacı gençlerimizi özellikle, konut, sanayi, ulaşım ve tarım sektörlerinde, enerjinin verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmektir. Bu amaca uygun olarak sunulan projelerin, yukarıda anılan sektörlerde, enerjinin verimli kullanılmasına, enerji tasarrufuna, enerji tasarrufunun çevreyle ilişkisi ve etkilerine yönelik olması ve Türkiye ekonomisine ülke çapında katkıda bulunabilecek, uygulanabilir önerilerden oluşması gerekmektedir. 

www.enerji.gov.tr

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.