bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Tarım Sektörünün İhtiyaç ve Taleplerine Göre Öğrenciler Yetişecek

EĞİTİM

Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışma Kurulu; tarım sektörünün ihtiyaç ve taleplerine göre de geliştirilmesi ve nitelikli öğrenciler yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürütecek.

Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışma Kurulu; tarım sektörünün ihtiyaç ve taleplerine göre de geliştirilmesi ve nitelikli öğrenciler yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürütecek.

Samsun Valiliğinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, Milli Eğitim müfredatına ek olarak tarım sektörünün ihtiyaç ve taleplerine göre de geliştirilmesi ve nitelikli öğrenciler yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürütecek Danışma Kurulunun oluşturulduğu toplantı, Valimiz Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, kurum müdürleri, iş insanları ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Lisenin, en önemli geçim kaynaklarından birisi tarım olan Bafra'da, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu kaliteli ürün ve hizmetleri sunacak nitelikli meslek elemanları yetiştirmek anlamında çok önemli bir görev üstlenmesini hedeflediklerini belirten Sn. Valimiz, Danışma Kurulunun ilk etapta, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren 5 iş insanından oluşturulduğunu ancak bu sayısının zamanla artacağını söyledi.

Danışma Kurulu üyelerinin bir ayaklarının sürekli okulda olacağını ve öğrencilere hem burs hem de staj imkanları sunacaklarını kaydeden Sn. Valimiz, bu lisede kendisini iyi yetiştiren gençlerimizin de Danışma Kurulu üyelerinin işletmeleri başta olmak üzere pek çok yerde kolaylıkla istihdam edilme imkanı bulacağını belirterek, öğrencilerimize ve ailelerine tercih döneminde tarım lisesini tercih etmeleri çağrısında bulundu” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.