bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Özel Öğrenme Güçlüğü Farkındalık Semineri Verildi

EĞİTİM

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezinin yürüttüğü ‘Bahar Eğitim Şenlikleri’ kapsamında ‘Özel Öğrenme Güçlüğü’ farkındalık semineri düzenlendi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezinin yürüttüğü ‘Bahar Eğitim Şenlikleri’ kapsamında ‘Özel Öğrenme Güçlüğü’ farkındalık semineri düzenlendi.

26 Mart 2019 Salı günü Altınkaya AnAdolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri, Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs İlçelerinde çalışan rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri katıldı.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Gülay OĞUZ’un sunumuyla başlayan seminerde Sn. Oğuz şunları belirtti: ‘Disleksi olarak da bilinen öğrenme güçlüğü çoğu zaman zeka geriliği ile karşılaştırılan bir tanı ancak zekası normal ya da normalin üzerinde olan bireylerde görülüyor. Bu bireylerin standart testlere göre yaş, zeka düzeyi ve aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda okuma, matematik ve yazılı anlatım düzeyinin beklenilenin önemli ölçüde altında olmasıyla tanısı konulan bir bozukluk. Çocuk okul çağına geldiğinde sınıf öğretmenleri tarafından düşük okul başarısı ve akranlarından anlamlı derecede farklılık göstererek fark edilen ve şu anda resmi rakamlara göre ülkemizde yaklaşık 42.000 özel öğrenme güçlüğü tanısı almış çocuk bulunmaktadır. ‘ dedi.

Seminerin devamında da Psikolog Erdoğan BUHURCİ özel öğrenme güçlüğünün belirlenmesinde kullanılan bataryalar, değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca disleksinin yaşam boyu süren bir farklılık olduğunun ve erken tanının erken müdahaledeki öneminden bahsetti. Erken tanıda da en büyük görev bu güçlüğü ilk fark edecek olan sınıf öğretmenlerine ve onları tıbbi tanı için yönlendirecek, velileri bilgilendirecek olan rehber öğretmenlerimize düşmektedir diyerek sözlerini bitirdi.

Seminer sonunda dislektik bir birey olan Elif Hanım öğrenme güçlüğü tanısı alana kadar eğitim hayatı boyunca yaşadığı zorlukları ve bunların üstesinden nasıl geldiğini anlattı. . Öğrenme güçlüğü yaşayan bir çocuğun eğitim hayatı boyunca karşılaştığı öğretmenlerin onun eğitim ve sosyal hayatının gidişatını önemli düzeyde etkilediğini bu nedenle bu çocukların farklı olan öğrenme stillerine uygun eğitim verilmesi gerekliliğini vurguladı.

Özel öğrenme güçlüğü farkındalık semineri Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU ve Bafra RAM Müdürü İlker KARAKAYA’nın konuşmacıları tebrik edip plaketlerini takdim etmesi ile sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.