bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da “Mehmet Akif Ersoy Ve İstiklal Marşı” Konferansı

EĞİTİM

Samsun’un Bafra ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı” konulu konferans düzenlendi.

Samsun’un Bafra ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı” konulu konferans düzenlendi.

Bafra Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta; Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ile İstiklal Marşı'nın kabulüyle ilgili bilgi verildi. Konferansa, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Yükseköğretim Kurumları ile İlişkiler Daire Başkanı Bekir Şirin, konuşmacı olarak katıldı.

İstiklal Marşı'nın bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanı olduğunu belirten Bekir Şirin; “ İstiklal Marşı, Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, bağımsızlık ruhunu mukaddes değerlere bağlılığımızı ve vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Marşı şairi, yazar, mütercim, muallim, milletvekili, milli mücadelenin fikir lideri, dava adamı olarak niteleyen Şirin, Mehmet Akif'in bilinmeyen özelliklerini aktardı.

Program sonunda Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen tarafından Bekir Şirin'e çiçek takdimi yapıldı.

Konferansa, İlçe Protokol üyeleri, Okul Müdürleri, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri, Öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.