bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Kur’an Kursları Yarışıyor Finali

EĞİTİM

Bafra ilçesinde Yatılı Kur’ân Kurslarında eğitim gören öğrencilerin temel dini bilgilerini ölçmek ve öğrenmeye teşvik etmek amacıyla düzenlen Kur’an Kursları yarışıyor finali gerçekleştirildi.

Bafra ilçesinde Yatılı Kur’ân Kurslarında eğitim gören öğrencilerin temel dini bilgilerini ölçmek ve öğrenmeye teşvik etmek amacıyla düzenlen Kur’an Kursları yarışıyor finali gerçekleştirildi.

Bafra İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada; “Müftülüğümüze bağlı yatılı Kur’ân Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgilerini ölçmek ve öğrenmeye teşvik etmek amacıyla düzenlen Kur’an Kursları yarışıyor “Temel Dinî Bilgiler Yarışması”nın finali gerçekleştirildi.

İlçe Müftümüz Sayın Necmettin KAYAR’ın başkanlığında, Şube Müdürü Abdülkadir KILIÇ, Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman DİNÇER’in jüri üyeliği ve Din Görevlisi Hüseyin KUL’un yarışma koordinatörlüğünde ilk olarak Kur’an kurslarımızın kendi sınıfları arasında yapılan yarışmalarda kurs birincisi olan sınıflar belirlenmişti.

Kur’an kurslarında birinci olarak kurslarını temsil etme hakkı kazanan sınıflar İlçe Müftülüğümüz konferans salonunda 06.04.2023’de düzenlenen yatılı Kur’an kursları arası “Temel Dini Bilgiler” final yarışması sonucunda: Merkez (Büyük Cami) Kur’an kursumuz birinci, Darboğaz Kur’an kursumuz ikinci, Kuşçular Kur’an kursumuz üçüncü oldu” ifadeleri kullanıldı.

Bafra İlçe Müftüsü Necmettin KAYAR Öğrencileri hafızlık eğitiminde ve temel dini bilgileri öğretme konusunda fedakârca görevlerini ifa eden Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür ederek final yarışmasında dereceye giren öğrencileri ve diğer katılımcı öğrencileri tebrik etti. Kur’ân-ı kerim ve Sünnet ilkeleri doğrultusunda sahih dini bilgilerle donanım kazanmış sağlıklı huzurlu bir hayat temennilerinde bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfımızın desteği ile dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere verilen hediyelerin takdimi ve fotoğraf çekimleri ile Kur’an Kursları yarışıyor “ Temel Dini Bilgiler Yarışması” sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.