bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra'da “İslam’ın Aileye Verdiği Önem“ Konulu Konferans

EĞİTİM

Yavuz Selim Vakfı tarafından “İslam’ın Aileye Verdiği Önem” konulu konferans 21 Şubat Cuma saat 19:00’da Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Yavuz Selim Vakfı tarafından “İslam’ın Aileye Verdiği Önem” konulu konferans 21 Şubat Cuma saat 19:00’da Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Konuşmacı olarak Konferansa 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Osman Şahin katıldı.
 

Program Yavuz Selim Vakfı öğrencisi Hasan Kul’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, açılış konuşmasını Yavuz Selim Vakfı Gençlik Birim Başkanı Selahattin Tığlı yaptı.Tığlı konuşmasında “Modern toplum sürekli en zayıf halka haline gelen ferdin üzerine bütün çalışmasını yürütmekte ve aileyi yıkmak için bütün çabayı sarf etmektedir. Modern kapitalist düzen, insanı ve insanın en sağlam sığınağı olan aileyi bozmak için bütün güçleri ile bir savaş vermektedir. Bu gün boşanmalar artıyor, aileler yıkılıyor ve yavrularımız bir ya da iki kanadı birden kırık kalıyor. İlk ve en önemli sığınağımız olan aile kalemizi savunmak ve önemini bir kez daha anladık.Bu önemle, bu azimle çalıştık ve ailenin kıymetini bilenler olanlar buraya geldiniz teşrif ettiniz hepinizi hürmetle sevgiyle selamlıyorum, Hoş geldiniz, Sefalar getirdiniz” dedi. Programın sunuculuğunu Gençlik Biriminden Hidayet Kılıç yaptı.

 

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Atakum İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever, Yavuz Selim Vakfı Başkanı Ali Kuloğlu, Saadet Partisi Bafra Belediye Başkan Adayı Selçuk Yıldırım, Bafra Anadolu Gençlik Başkanı Muharrem Şengül, Av. Ersan Oktaş, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Konferansında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Osman Şahin; daha çok İslam Ailenin nasıl oluşması ve yürümesi gerektiğine değindi. Şahin konuşmasında şunları söyledi;“Aile sevgiden oluşur. Bu dünyadan ahrete götüreceğimiz en önemli şeylerden biride Nikahtır. İnsan evli olsun bekar olsun öncelikle fıtratını çok analiz etmesi gerekir.Eğer insan kendi fıtratını Allah’ın ona yüklediği duygu, düşence ve güdüleri bilmese sağlıklı sonuçlar alamaz.Aile İslam’da şu maddeler için önemlidir;

1- Neslin devamlılığı için,

2- Toplumun devamlılığı için,

3- Fıtri ihtiyacı giderebilmek için,

4- Huzurlu bir birey olabilmek için,

5- Ruh sağlığı için,

6- Ahlaklı birey olmak için Aile çok önemlidir.

 

Üç sevgiyi insanlar kalplerinde yaşamaları gerekir bunlar

 Allah sevgisi,

 Anne sevgisi

Eş sevgisi bu üç sevgi bir bireyde yerleşirse, o birey suç işleme eğilimine girmez.

Son olarak bende diyorum ki

Ailemiz dindar olsun,

Ailemiz ömürlük olsun,

Ailemiz Cennetlik olsun” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.