bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Görme Engelliler Muhasebe Öğreniyor

EĞİTİM

Samsun’un Bafra ilçesinde görme engellilere yönelik başlatılan muhasebe yardımcısı mesleki eğitim kursu devam ediyor.

Samsun’un Bafra ilçesinde görme engellilere yönelik başlatılan muhasebe yardımcısı mesleki eğitim kursu devam ediyor.

Samsun’un Bafra ilçesinde görme engellilerin istihdamını arttırmak ve onların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen ve 23 Ocak’ta başlatılan muhasebe yardımcısı kursu devam ediyor.

Bafra Görme Engelliler Derneğinde devam eden muhasebe yardımcısı kursunun 27 Haziran’da sona ereceği bildirildi. Haftada altı gün, 08.30 ila 12.40 saatleri arasında eğitim alan görme engelli bireyler, meslek öğrenmelerinin yanı sıra kurs süresince günlük 130 Lira alarak bütçelerine katkı sağlıyorlar. Eğitmenliğini Özlem Beslen’in yaptığı muhasebe yardımcısı kursuna 5 görme engelli birey kursiyer olarak katılım sağlıyor. Derneğin hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olduğunu belirten Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül destek veren bütün ilgili kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kursla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ömer Ergül; “Kursumuz tamamen görme engellilerden oluşuyor. Biz aslında 10 kişilik proje yazmıştık. İŞKUR genel müdürlüğünde toplanan komisyon Görme Engellilere yönelik olması sebebiyle 5 kişi olarak onayladı. Bir bakıma ben bu durumun olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü hocamız kursa katılan arkadaşlarımızla daha özel ilgilenerek onların donanımlı bir eğitim almalarına katkı sağlayacaktır. Böylece arkadaşlarımız daha kolay ve çabuk meslek öğrenmiş olacaklar” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Ergül açıklamasında; “Kursumuz 776 saatlik İŞKUR destekli bir kurstur. Derneğimizde başlayan kurs günlük 6 saat olmak üzere haftada altı gün sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İstihdama yönelik bir kurs olduğunu belirten Başkan Ömer Ergül sözlerini şöyle tamamladı; “Tabi kursa katılan arkadaşlarımız İŞKUR tarafından günlük para alarak gelir elde ediyorlar. Ancak bu kurs bence gelirden ziyade meslek öğrenmeleri açısından büyük önem arz ediyor. Kurs sonunda sertifika alacak olan arkadaşlarımız birçok kamu ve özel kurumlarda iş bulma olanakları artacak, mesleki becerileri gelişecektir. Burada arkadaşlar ön muhasebe konularında eğitimler alarak meslek sahibi olacaklar. Ayrıca çalışma hayatına atılan arkadaşların sosyal ve kültürel hayata katılımları da o denli artacaktır.”

Kursa katılanlardan Şaban Satılmış ise yaptığı açıklamada; “Bu kurstan aldığımız eğitim sayesinde inşallah iş bulma olanağımız artacak. Burada olduğum için çok mutluyum. Yeni dostlarım oldu. Onlarla beraber hem güzel vakit geçiriyor, hem de meslek öğreniyorum. Bu kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

hasan satılmış 1 Yıl Önce

görme engelli vatandaşlarımızın yararına gerçekten çok güzel bir proje. Onların istihdamı açısından çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.