bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Engellilere Yönelik KPSS Sınavlarına Hazırlık Kursu Açıldı

EĞİTİM

Bafra görme engelliler derneği, Bafra halk eğitim merkezi iş birliği içerisinde bu sınavlara girmeyi düşünen engelli adaylara KPSS hazırlık kursu açtı.

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM tarafından 2 Ekim 2022’de KPSS ön lisans, 6 Kasım 2022’de ise KPSS orta öğretim sınavları gerçekleştirilecek. Bafra görme engelliler derneği, Bafra halk eğitim merkezi iş birliği içerisinde bu sınavlara girmeyi düşünen engelli adaylara KPSS hazırlık kursu açtı. 27 Haziran’da açılan memurluk KPSS Kursu hafta içi her gün 09.00 ila 12.30 saatleri arası dernek binasında görülüyor. Türkçe, Matematik, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Türkiye ve Dünya ile ilgili genel, güncel, sosyoekonomik

konular ve genel yetenek ile genel kültür alanlarında eğitimlerin verildiği kursun 31 Ağustos’a kadar devam edeceği öğrenildi. Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül kursla alakalı şu açıklamalarda bulundu. Engelli arkadaşlarımızın kamuya devlet memuru olarak atanmaları için elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz. Malumunuz geçtiğimiz Nisan ayında engellilere yönelik engelli memur alımı sınavı olmuştu. Bu sınavda istediği başarıyı elde edemeyen arkadaşlarımız önümüz Ekim ve Kasım aylarında yapılacak olan normal KPSS sınavlarına girmeyi düşünüyorlar. Bu sınavlara girmeyi düşünen üyelerimiz KPSS hazırlık kursu açılması yönünde talepleri oldu. Bizler de gelen bu talepleri halk eğitim müdürlüğümüze ilettik. Sağ olsun onlar da her zamanki gibi hemen kursumuzu açtılar. Kursumuz yine deneyimli hocalarımız tarafından veriliyor. Hocalarımız kursiyerlerimizin sınava hazırlanmaları yönünde ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inancım tamdır. Ancak burada kursiyerlerimiz de gereken çabayı gösterirseler sınavda başarılı olma olasığı o denli yüksek olacaktır. Başarının anahtarı azim ve gayretin olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Açılan bu eğitim kursların kıymetini bilmeli, açılma amacının bilincinde ve farkında olmalyız. Bu bilinçle kurslara katılırsak işte o zaman asıl hedefe ulaşmamız kolay olur. Yoksa vakit geçireyim düşüncesiyle gelinirse o zaman bu kursların hiçbir kıymeti ve anlamı olmaz. Bu tür çalışmalar üyelerimizin yararına olduğu unutulmamalıdır. Arkadaşlarımızın attığı her olumlu adım onların hanesine art yönde katkı sağlayacaktır. Ben arkadaşlarımızın diğer kurslarda olduğu gibi bu kursa da düzenli katılarak sınavlara çok iyi hazırlanacaklarına bütün kalbimle inanıyorum. Ben kursiyerlerimize verimli bir kurs dönemi geçirmelerini diliyor, girecekleri KPSS sınavlarında şimdiden başarı temennilerimi sunuyorum. Ayrıca kursumuzun açılmasında katkı veren başta halk eğitim merkezi müdürümüz sayın Hacı Avcı Bey’e, kurslardan sorumlu müdür yardımcımız sayın Ferhat Kurt Bey’e, kurs hocalarımıza, yönetim kurulu arkadaşlarıma, kursiyerlerimize ve ismini sayamadığım herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.