bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Engellilere Yönelik Bilgisayar İşletmenliği Kursu

EĞİTİM

Bafra ilçesimde Görme Engelliler Derneği ve Bafra Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde engellilere yönelik Bilgisayar İşletmenliği kursu açıldı.

Bafra ilçesimde Görme Engelliler Derneği ve Bafra Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde engellilere yönelik Bilgisayar İşletmenliği kursu açıldı.

Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesinde daha önce görme engellilere yönelik Bilgisayar İşletmenliği kursu açılmıştı. Diğer engelli vatandaşlara yönelik kursun ikinci sayansı ise bugün Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül ve yönetim kurulu üyeleri, Hasan Çakın ilçe kütüphane personeli Seyit Tütük, kurs eğitmeni halk eğitim personeli usta öğretici Selcan Yeterin katılımlarıyla açıldı.

Bafra Görme Engelliler Derneği ve Bafra Halk Eğitim Merkezi iş birliği içerisinde açılan kurs, hafta içi her gün 09.00 ila 12.00 saatleri arası kütüphane içerisinde yer alan sesli kütüphane biriminde görülüyor. Toplamda 163 saat sürecek olan Bilgisayar İşletmenliği Kursuna 12 engelli kursiyer katılıyor.

Kursla alakalı konuşan Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül yaptığı açıklamada; “2023 yılına girer girmez yeni bir kursumuzu daha açmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz daha önce görme engelli üyelerimize yönelik Bilgisayar İşletmenliği kursunu açmıştık. Bu kursta o kursun devamı diyebiliriz. Görme engelliler ekran okuyucu programı yardımıyla işlem yaptıkları için onların kursu özel olsun istedik ve ilk kursumuzu onlara yönelik açtık. Söz verdiğimiz gibi diğer engelli üyelerimize de Bilgisayar İşletmenliği kursu açacağız dedik ve çok şükür sözümüzü yerine getirdik. Ben kursa katılan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bilgisayar İşletmenliği sertifikası işçi alımlarında özellikle kamu atamalarında büyük bir kolaylık sağlıyor. İnşallah bu arkadaşlar da diğerleri gibi sertifikalarını alırlar ve biran önce kamuya atanırlar. Bu kursun açılmasında bizlere destek veren halk eğitim müdürümüz sayın Hacı Avcı Beyefendiye, kurslardan sorumlu müdür yardımcısı sayın Ferhat Kurt Beyefendiye, kurs eğitmenimiz sayın Selcan Yeter hanımefendiye, bizlere bu salonu tahsis eden kütüphane müdürümüz sayın Hakan Oktay Beyefendiye, isimlerini sayamadığımız herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.