bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da 25 Bin Öğrenci Karnelerini Alarak Tatile Girdi

EĞİTİM

Samsun’un Bafra ilçesinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem karne töreni Galip Öztürk Ortaokulunda düzenlendi.

Samsun’un Bafra ilçesinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem karne töreni Galip Öztürk Ortaokulunda düzenlendi.

Bafra ilçe genelinde 25 bin öğrenci karnelerini alarak 15 günlük ilk yarı tatiline başladı. Galip Öztürk Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen karne törenine Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş ve çok sayıda veli katıldı.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu konuşmasında, “Bu tatil öğrencilerimizin aileleri ile daha fazla vakit geçirebilmeleri, oyun oynamaları ve kitap okumaları adına iyi gelecektir. Bu dönem akademik çalışmalarımın yanı sıra sosyal kültürel, sanatsal ve spor alanlarında da verimli bir dönem geçirdiğimize inanıyoruz. Sevgili öğrenciler sizin yaşadığınız karne heyecanına ortak oluyoruz. Tatilinizi iyi değerlendirmeye bakın. Bol bol kitap okuyun ve kendinizi geliştirin. Bugün alacağınız karneler izin gelecek hayatınızdaki çalışmalarınıza bir ışık olacaktır” dedi.

Yarıyıl tatiline giren öğrencilere iyi tatiller dileyen Kaymakam Ali Fuat Türkel, "Öğrencilerimizin okuma alışkanlığını asla terk etmemeleri gerekiyor. Kitap onların en yakın arkadaşı, dostu. Kitap okumaları ve gönüllerince de tatil yapmaları, dinlenmeleri lazım ki 2'nci yarıya çok daha mutlu, huzurlu ve zinde bir şekilde girebilsinler" dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise konuşmasında, "Karnedeki notlar, öğrencilerin kendileri ile ilgili özeleştiri yapmalarına fırsat verecek ve buna göre de bundan sonraki çalışmalarına yön verilecek. Bütün öğrencilere iyi tatiller dilerken ikinci yarıyılda da başarılar dilerim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri şiirler okudu, şarkılar söyledi. Daha sonra protokol üyeleri okulun İngilizce sınıfına hatıra olarak asılmak üzere el izlerinin üzerine imza attılar. Program sonunda da protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.