bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra RAM'dan Özel Öğrenme Güçlüğü Semineri

EĞİTİM

Bafra, Alaçam, Yakakent ve Ondokuzmayıs ilçeleri ilkokullarının rehberlik öğretmenleri ile Bafra İlçesinde bulunan ilkokul 1. ve 4. sınıf öğretmenlerine yönelik “Özgül Öğrenme Güçlüğü" semineri düzenlendi.

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Bafra RAM Müdürü İlker KARAKAYA Koordinatörlüğünde Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Samsun Şubesi destekleriyle Melih Nuri KARAKURT ( Samsun Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi- Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi ) Taylan Özgür KEŞOĞLU ( İstanbul Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni ) Buket ALKAŞ ( Uzman Psikolojik Danışman/Psikoterapist ) tarafından "Bafra İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi çalışma bölgesinde görev yapan (Bafra, Alaçam, Yakakent, Ondokuzmayıs) ilkokullarının rehberlik öğretmenleri ile Bafra İlçesinde bulunan ilkokul 1. ve 4. sınıf öğretmenlerine yönelik Özgül Öğrenme Güçlüğü" semineri, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü 09.00-12.00 saatleri arasında Bafra Öğretmenevi Müdürlüğünde gerçekleştirilmiştir.

Bafra RAM Müdürü İlker KARAKAYA Açılış konuşmasında Türkiye’de şu an 2 tane engel türünün önlenemez bir yükselişinin olduğunu; bunlardan birincisinin Otizm ikincisi ise Özel Öğrenme Güçlüğü olduğunu belirterek, amacımızın bu engel türlerini erken tanılayıp öğrencilerimizi erken yaşlardan itibaren eğitim olarak desteklenmesidir. Bu amaçla öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi ve öğrencilere destek olunması amacıyla seminerin düzenlendiğini belirtmiştir.

Seminerde Taylan Özgür KEŞOĞLU, Melih Nuri KARAKURT ve Buket ALKAŞ Özel Öğrenme Güçlüğünün belirtileri, teşhisten sonra eğitimsel olarak yapılması gerekenler, hazırlanacak planlar ve uygulanacak yöntemler hakkında detaylı bir sunum yapılmıştır.

Seminer sonunda öğretim üyesi olarak katılanlara Bafra RAM Müdürü İlker KARAKAYA tarafından katılımcılara plaket verilmiştir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.