bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra RAM’dan Disleksi Farkındalığı

EĞİTİM

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezinin yürüttüğü ‘DİSLEKSİ HAREKETİ’ projesi kapsamında Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerindeki sınıf öğretmenlerine farkındalık seminerleri düzenlendi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezinin yürüttüğü ‘DİSLEKSİ HAREKETİ’ projesi kapsamında Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerindeki sınıf öğretmenlerine farkındalık seminerleri düzenlendi.

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Bilal AKDAĞ ve Özel Eğitim Öğretmeni Mehtap BAYRAKCI tarafından verilen seminerlerde şu noktalara dikkat çekildi.

 ‘Disleksi, çoğu zaman zeka geriliği ile karşılaştırılan bir tanı ancak zekası normal ya da normalin üzerinde olan bireylerde görülüyor. Çocuk okul çağına geldiğinde sınıf öğretmenleri tarafından düşük okul başarısı ve akranlarından anlamlı derecede farklılık göstererek fark ediliyor ve her 10 çocuktan birinde disleksi şüphesi bulunuyor. Disleksi yaşam boyu süren bir farklılık ancak erken tanılanıp doğru eğitimle müdahale edilirse dislektik çocuklar da birçok dislektik ünlü gibi toplumda iyi yerlere gelebiliyorlar.’ İfadeleri kullanıldı.

Bafra Ram Müdürü İlker KARAKA, 4 ilçede düzenlenen eğitimlerden sonra Disleksi Hareketi projesinin yine bu ilçelerimizde bulunan disleksi tanısı almış öğrencilerin sınıflarına düzenlenecek ziyaretler ile devam edeceğini, bu ziyaretlerde sınıf öğretmenlerimize disleksi ve bep hazırlama ile ilgili bireysel danışmanlık yapılacağını ve bu şekilde hem öğrencilerin akranlarının hem de öğretmenlerinin farkındalık düzeylerinin artarak, çocukların akademik başarılarının da artacağını ifade etti.

Bafra İlçesinde yapılan seminer kapanışına Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, Bafra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Zekeriya AKBAĞ ve Yüksel AYDIN katılmış olup. KATİPOĞLU günümüzde dislektik öğrencilerin hızlı bir artış kaydettiği ve bu olguyu çok dikkatli bir şekilde değerlendirip; öğrencilerimizin eğitimden geri kalmaması noktasında elimizden gelen her şeyi yapmalıyız diyerek, farkındalık seminerlerini gerçekleştiren Bafra RAM’ a teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.