bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra RAM tarafından “Çocuk Hakları” Konferansı Düzenlendi

EĞİTİM

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Bahar Eğitim Şenlikleri kapsamında “Çocuk Hakları” Konferansı düzenlendi.

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Bahar Eğitim Şenlikleri kapsamında “Çocuk Hakları” Konferansı düzenlendi.

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Bahar Eğitim Şenlikleri kapsamında Samsun Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Hatice Sönmez GÜNEŞ tarafından Bafra İlçesindeki okul müdürleri ve Bafra RAM Bölgesindeki(Bafra-Alaçam-Ondokuzmayıs-Yakakent) ilçelerinde görev yapan Rehber Öğretmenlere yönelik çocuk hakları konferansı düzenlendi.

Konferansa Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, Okul Müdürleri ve Rehber Öğretmenler yoğun katılım göstermişlerdir.

Konferans sunumunda Avukat Hatice Sönmez GÜNEŞ çocuk istismarı ve istismarın türlerini açıklayarak, okullarda oluşabilecek olumsuz olaylarla ilgili Okul Müdürlerinin ve Rehber Öğretmenlerin neler yapacağını açıklayarak. Destek alınacak kurumları ve bu desteğin nasıl alınması gerektiğini belirtti.

Avukat Hatice Sönmez GÜNEŞ karşılaşılacak ve içinde suç unsuru bulunan konularla ilgili tüm kamu görevlilerinin bunu bildirmekle hükümlü olduğunu ve bildirmemenin suç olduğunu özellikle belirtti. Bu konuların çok hassas olduğunu belirten Avukat Hatice Sönmez GÜNEŞ, herkesin vicdanı doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Konferans bitiminde Avukat Hatice Sönmez GÜNEŞ Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU tarafından teşekkür edilerek; plaketi takdim edilmiştir.

Bafra RAM Özel Eğitim Öğretmeni Mehtap BAYRAKCI Koordinatörlüğünde yapılan Bahar Eğitim Şenlikleri 02 Mayıs 2019 tarihinde Bafra Öğretmenevinde düzenlenecek olan "Özel Eğitimde Cinsel Eğitim Konferansıyla" sona erecektir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.