bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra Milli Eğitim; Yeniden Promosyon İhalesine Çıkıyor

EĞİTİM

Samsun’un Bafra ilçesinde promosyon oranlarının revize edilmesi talebine olumsuz yanıt verilmesi üzerine yeniden ihale kararı alındı.

Samsun’un Bafra ilçesinde promosyon oranlarının revize edilmesi talebine olumsuz yanıt verilmesi üzerine yeniden ihale kararı alındı.

Eğitim-Bir-Sen Bafra ilçe Temsilcisi Bülent Sevinç yaptığı açıklamada; “15 Haziran 2022 itibariyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yapı Kredi Bankası arasında imzalanan ve bizim de yetkili sendika olarak taraf olduğumuz promosyon anlaşması o günkü ekonomik şartlarda Türkiye rekoru idi. Ancak aradan geçen zamanda ülkemizdeki enflasyonist ortamın o günkü promosyon miktarını eritmesi promosyonda revizyonu zorunlu kılmıştır. Bafra Eğitim Bir Sen olarak promosyon oranlarının ya revize edilmesi ya da revize konusunda anlaşma olmazsa fesih edilmesi hususunda Yapı Kredi Bankasına iletilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze resmi yazı yazdık. Ayrıca Eylül ayı içinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürümüzle birlikte bankaya giderek "ya revize ya da fesih" talebimizi banka müdürüne ilettik. Banka müdürü de yapı kredi bankası genel merkezine konuyu götürmek üzere 3 Ekim 2022 tarihine kadar süre istemiştir. Sonuç olarak banka süreç sonunda promosyon miktarını "revize etmeme" kararını ilçe milli eğitim müdürlüğümüze bildirmiştir. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapılan istişareler sonucunda 12 Ekim çarşamba günü tekrar promosyon ihalesi yapılmasına karar verilmiştir. Bu süreçlerin tamamında Yetkili Sendika olarak aktif olarak rol almış bulunmaktayız. Ancak bazı sendikalar bu süreçte promosyon revizyonuyla ilgili "sadece kendilerinin " çaba sarf ettiğini; üyelerine ve eğitim çalışanlarına söyleyerek tüm eğitim çalışanlarını ve bizim üyelerimizi yanıltmakta ve yalan yanlış asparagas haberler çıkarmaktadır. Dürüst ve şeffaf sendikacılığın adresi olan Eğitim Bir Sen olarak her zaman üyelerimizin menfaatini ve özlük haklarını savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Sendika olarak hiçbir zaman başka sendikaları kötüleyerek sendikal çalışma yapmadık. Böyle davranmaya da devam edeceğiz. Promosyonla ilgili bu süreçte yaşanılanlar yukarıda bahsettiğimiz gibi olup tüm üyelerimizin ve eğitim çalışanlarının takdirine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

ahmet 2 Yıl Önce

fesh edilmesi gayet normal fakat ocak ayı nın beklenmesi gerektiğini düsünüyorum 2 ay sonra tekrar magdur olmaktansa 3 yıllık antlaşmayı ocakta bitirmek lazım

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.