bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

BAFİMDER’den İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine Kültür Gezisi

EĞİTİM

Bafra İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BAFİMDER) İmam Hatip Lisesi pansiyonunda kalan ve not ortalaması yüksek ilk 30 öğrenciye "Çanakkale - Bursa Tarih ve Kültür Gezisi” düzenledi.

Bafra İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BAFİMDER) İmam Hatip Lisesi pansiyonunda kalan ve not ortalaması yüksek ilk 30 öğrenciye "Çanakkale - Bursa Tarih ve Kültür Gezisi” düzenledi.

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde düzenlenen törende konuşan Bafra İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Murat Topal; “Tüm gençlerin Çanakkale'yi ve Bursa’yı görmesini temenni ettiklerini belirterek, "İnşallah faydası olur. Bu memleketin bugünlere nasıl geldiğini, nasıl yoktan var olduğunun en büyük göstergelerinden bir tanesidir, Çanakkale. Öğrencilerimizle tarihi mekânlarını tanımaları için Çanakkale’den Bursa’ya geçeceğiz. Bu duygularla gidip bu duygularla dolu dolu yaşayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bafra İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği kafilesi ilçe Müftüsü Necmettin Kayar'ın yaptığı duanın ardından yola çıktı. 3 gün süren gezi programına katılan öğrenciler; 18 Mayıs Perşembe günü Çanakkale’de rehber eşliğinde Şehitliği ziyaret etti, Kur’an-ı Kerim okudular ve dua ettiler. Öğrenciler "Çanakkale Ruhunu Öğreniyorum" temalı eğitim gezisinde Kilitbahir'i, Conkbayır'ı, Seddül Bahir 'i, Kirtepe, Arıburnu 'nu öğrendiler; Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş ve tamamı şehit olan 57.Alay ile tanıştılar.

Balıkesir ili Erdek ilçesinde 1 gece konaklayan öğrenciler daha sonra Bursa’ya hareket etti. Öğrenciler Erdek, Bandırma, Balıkesir üzerinden Osmanlı'nın ilk Payitahtı Bursa'da ; fetret devri fatihi Yıldırım Bayezıd, Peygamber efendimizin selamını aldığı Emir Sultan, Bursa'nın manevi koruyucusu Üftade hazretlerini ziyaret ettiler. Yeşil Camii'de dinlendiler, Osmanlı kültürünün Manevi köprüsü Irgandı Köprüsünden Yeni Türkiye'ye selam verdiler, Ulu Çınarların gölgesinde Ulu Camii'de namaz kıldılar, dua ettiler. 19 Mayıs Cuma günü Bursa’nın tarihi mekânlarını rehber eşliğinde ziyaret eden öğrenciler; aynı akşam Bursa SAMDEF’in misafiri oldular.

Bafra İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği daha sonra yola çıkarak Bafra’ya geri döndü.

Gezi programına BAFİMDER Başkanı Murat Topal, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Fatih Tezce, Meslek Dersleri Öğretmeni Bekir Rıza Elibolca, Yavuz Selim Vakfı Bafra Şube Müdürü Hüseyin Çevik ve öğrenciler katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.