bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Atatürk Ortaokulu’ndan Eko-Okul Projesi Brifingi

EĞİTİM

Bafra Atatürk Ortaokulu öğrencileri Okul Müdürü ve proje öğretmenleri ile birlikte, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı’yı Eko-Okul Projesi hakkında bilgilendirme ziyaretinde bulundular.

Bafra Atatürk Ortaokulu öğrencileri Okul Müdürü ve proje öğretmenleri ile birlikte, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı’yı Eko-Okul Projesi hakkında bilgilendirme ziyaretinde bulundular.

 

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarete Bafra Atatürk Ortaokulu Eko-Okul proje çalışmalarını sunmak amacıyla, 5. ve 6. Sınıf öğrencileri ile birlikte okul müdürü Şahin Çetin, proje danışmanı ve komisyon üyesi öğretmenler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu da hazır bulundu.

 

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, projede görev alan öğrencilerle bir süre sohbet ederek, onların eko-okul projesi hakkındaki bilgi ve görüşlerini aldı.

 

Okul Müdürü Şahin Çetin ve Proje Danışmanı Fen Bilimleri Öğretmeni Mehtap Yılmaz da sayın Kaymakamımıza Eko-Okul projesi hakkında kısa bir brifing sunarak, eko-okullar programının İlköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olduğunu, katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrencilerin hem çevresel konularda bilgi edindiklerini, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol aldıklarını, ifade ettiler.

 

Ayrıca proje danışmanı ve fen bilimleri öğretmeni Mehtap Yılmaz verdiği bilgide, eko-okullar programı ile program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeniyle de aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşıdığını, bu yolla öğrencilere grup çalışmasına alıştırdıklarını ve katılımcı bir yapı oluşturduklarını, sorunları tanıma, çözüm üretme ve tartışma becerisi geliştirdiklerini, inisiyatif kullanma, karar verme yeteneğinin geliştiğini, plan yapma rapor yazma becerilerinin geliştiğini, tüketim alışkanlıklarının değiştiğini ve savurganlığı önlediklerini, doğal kaynakları koruma bilincinin de geliştiğini, söyledi.

 

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı da yaptığı konuşmasında, büyük bir emek ve özveri ile hazırlanan bu projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladığını, projenin etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasında da kendilerine önemli görevlerin düştüğünü, söyledi.

 

Kaymakam Katırcı devam eden konuşmasında, “Gelecekte inanıyorum ki, içinizden çevre mühendisleri de çıkacaktır. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Ayrıca örnek olan bu projede artık unutulmaya yüz tutmuş yerli doğal tohumlarımızın da üretilmesine, yetiştirilmesine yer verilirse, Baframıza özgü fasulye, domates üretilebilirse, geleceğe katkı sağlamış olursunuz. Doğal ürünlerimiz ile ilgili bu bitkileri bu araştırmanıza sokabilirsiniz. Bu konuda köylerimizde bulunan okullarımızla da kardeş okul ve ortak projeler üretebilirsiniz” dedi.

 

Ziyaret, öğrencilere verilen ikramın ardından sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.