bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ali Korkmaz’dan Arıcılara Seminer

EĞİTİM

Alaçam - Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından arıcılık ile uğraşan üreticilere yönelik arıcılık ürünlerinin üretimi, işlenmesi, pazarlanması, sonbahar bakımı ve arı ölümleri konulu 1 günlük eğitim semineri düzenlendi.

Alaçam - Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından arıcılık ile uğraşan üreticilere yönelik arıcılık ürünlerinin üretimi, işlenmesi, pazarlanması, sonbahar bakımı ve arı ölümleri konulu 1 günlük eğitim semineri düzenlendi.

Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneğinin Yıllık Uygulama Planında yer alan "Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin çeşitlendirilmesine yönelik olarak kaliteli ürünler, el sanatları ve diğer faaliyetleri içeren kısa tedarik zincirlerinin ve katma değerli ürünlerin geliştirilmesi" başlıklı temaya istinaden Faaliyet 1.7 Yerel Eylem Grubu alanında arıcılık ile uğraşan üreticilere yönelik arıcılık ürünlerinin üretimi, işlenmesi, pazarlanması, sonbahar bakımı ve arı ölümleri konulu 1 günlük eğitim semineri düzenlendi.

Eğitime Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Meclis üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ali Korkmaz, Alaçam İlce Tarım ve Orman Müdürü Şenol Özcan, Yakakent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, Kamu Müdürleri ve çalışanları, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam ve Yakakent İlçelerinde arıcılıkla uğraşan çok sayıda üreticiler katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Arıcılık faaliyetleri kapsamında arı zehrine önem vereceklerinin altını çizdi. Korkmaz, İnsan yaşamını etkileyen arıların, iklim ve çevre faktörlerine de olumlu hizmet verdiğini, arıcılığın tarımsal ekonomi açısından önemine dikkat çekerek kentte yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. Arıcılığın tarımın önemli dallarından biri olduğunu da söyleyen Ali Korkmaz, “Arıcılık alanında belirli bir araziye bağlı kalmadan üretim yapılabilmekte, istihdam imkanı sağlamakta. Tarımsal kalkınmada önemli bir paya sahip arıcılığa ve üretime gençlerimizi de teşvik etmeliyiz dedi.

Sunumu gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, özellikle son yıllarda yaşanan arı ölümleri ve sonbahar bakımı hakkında faydalı bilgiler aktardı. Eğitim seminerinin sonunda Doktor Ali Korkmaz'a Alaçam Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından plaket takdim edildi. Eğitime katılan üreticilere arıcılık maskesi ve katılım belgesi verildi. Gayet verimli geçen eğitim semineri, hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.