bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Öğrencilere Gezici 'Eba' Destek Hizmeti

EĞİTİM

Öğrencilere gezici 'EBA' destek hizmeti. Alaçam ilçesinde internet erişimi olmayan öğrenciler için gezici 'EBA' destek aracı uygulaması başlatıldı.

Öğrencilere gezici 'EBA' destek hizmeti. Alaçam ilçesinde internet erişimi olmayan öğrenciler için gezici 'EBA' destek aracı uygulaması başlatıldı.

Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamadan, evlerinde internete ulaşamayan öğrenciler yararlanabilecek. İlçeye bağlı kırsal mahallerde haftanın 3 günü hizmet verecek olan gezici “EBA” destek aracında, bilişim ve teknoloji öğretmenleri tarafından öğrencilere rehberlik hizmeti verilecek.

Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, ilçe genelinde yapılan taramalarda, internet erişimine ulaşamadıklarını bildiren öğrencilerimize hizmet vereceklerini söyledi. Tural, "Bakanlığımızın, “uzaktan eğitim yakından ilgi” parolası ile yola çıktık. Okullarımızda oluşturduğumuz eba destek noktaları gibi, okullara ulaşım sorunu yaşayan çocuklarımız için de mobil destek aracı hazırladık. Mobil destek aracımız, bilişim öğretmenlerimizin rehberliğinde, çalışmalarına başladı. 21 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitim gününe kadar uygulama devam edecek. Gerektiğinde, 21 Eylül'den sonra da uygulamayı sürdürmeyi planlıyoruz' dedi.

Öğrenci velilerine de seslen Tural, "Çocukların bu uygulamaya yönlendirilmelerini bekliyoruz. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Uygulamanın yararlı olabilmesi için çocuklarımızın katılımı çok önemli. Tek bir öğrencimizin dahi eba'dan yoksun kalmasına gönlümüz, razı değil" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.