bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Öğrenciler Yabancı Dil Belgelerini Aldı

EĞİTİM

Alaçam Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde İlçe Gençlik Merkezinde açılan Yabancı Dil (İngilizce) kursunu başarıyla bitiren tüm öğrenciler belgelerini aldı.

Alaçam Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde İlçe Gençlik Merkezinde açılan Yabancı Dil (İngilizce) kursunu başarıyla bitiren tüm öğrenciler belgelerini aldı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cansu Keskin Karaaslan, "Katkılarından dolayı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih İleri Bey'e, İngilizce öğretmeni Hülya Kapusuz'a kurumum ve velilerimiz adına teşekkür ederim" dedi.

HALKEĞİTİMLER;

Her Halk Eğitimi Merkezi, bulunduğu bölgenin eğitim, öğretim, üretim, rehberlik, danışma, kültür ve sanat merkezidir. 1920’li yıllarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla ülkede başlatılan okuma yazma sorununu çözümleme, ulusal kültürü yaygınlaştırma, Cumhuriyet ülküsünü, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsetme çalışmalarına destek niteliğinde halk boşluğunu doldurmak üzere 1956 yılından itibaren, ülke çapında Halk Eğitimi Merkezleri kurulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşra birimi olan Halk Eğitimi Merkezleri, halka mesleki ve sosyal-kültürel amaçlı bilgi, beceri kazandıran, kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirlerini artırmayı sağlayan birer yaygın eğitim kurumudur. Etkinliklerini il ve ilçelerde sürdürürler. Sayıları 900’ü aşan Halk Eğitimi Merkezlerinde önceleri "halk eğitimi" adı altında düzenlenen etkinlikler, zamanla "yaygın eğitim" olarak şekillendi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL KURSLAR

Toplumun kültür düzeyini yükseltmek, kişilerin sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek; bilgi, beceri kazandırmak; okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğretmek; eksik kalan genel eğitimlerini tamamlamak; bir üst öğrenim sınavlarına hazırlamak; kültürel değerlerimizi korumak; yaşatmak, yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenir. Bu kurslar, gerektiğinde okul öncesi eğitim çağındaki çocukları da kapsayacak şekilde düzenlenebilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.